•   Skönhetsklinik och hudvård

  •   Fri frakt från 700 kr

  •   Auktoriserad återförsäljare/hudterapeut

Medicinsk & Kemisk Peeling i Vasastan

Kemisk Peeling är ett effektivt sätt att fräscha upp hy och inge den en ökad lyster. Denna magiska ansiktsbehandlingen kan hjälpa dig att lösa en rad olika hudproblem, bl.a. acne, rosacea, finnar och inflammationer i huden, pigmenteringar , solskador, ytliga ärr, pigmentfläckar och ålderstecken. Det finns flera olika typer av peelingar, t.ex. AHA, BHA, TCA, men de har alla samma mål: att exfoliera det yttersta hudlagret, som består av döda hudceller, främja hudens egen cellförnyelse, förbättra hudens förmåga att absorbera näringsämnen och aktiva ingredienser från dina serum och krämer samt stimulera produktion av kollagen och elastin som ger ett yngre utseende och fördröjer åldrande. Regelbundna behandlingar med kemiska peelingar ska hjälpa dig att förbättra hudfärgen, reducera sådana ålderstecken som rynkor, fina linjer och slapphet, fördröja åldrande, hämma/dämpa inflammationer, ljusa upp pigmenteringar och färgförändringar i ansiktet, balanserar hudens talgproduktion, avlägsna orenheter och förbättra hudstruktur.

På vår skönhetssalong kan du hitta ett stort utbud av olika typer av kemiska AHA, BHA, TCA peelingar, vars aktiva ingredienser är framför allt syror. Det som särskiljer olika peelingar är just vilken typ av syra som används: glykolsyra, mjölksyra, TCA, fenolsyra och flera. Olika syror har olika förmågor att penetrera in i huden och ger därmed olika effekter.

Den mest omtyckta är förstås peelingen med glykolsyra som har en unik penetrerande förmåga. Denna syra bidrar till att binda vattenmolekyler i de djupaste hudlagren, vilket främjar en djup återfuktning och förebygger fuktförlust. Glykolsyra motverkar torrhet i huden, förbättrar hudens elasticitet och spänst, reducerar ålderstecken och rynkor samt inger en lyxig glow i ansiktet. Denna syra passar perfekt för dig med torr och normal hy. En annan syra som brukar användas inom hudvård idag är en mild mjölksyra som har en god återfuktande effekt, balanserar huden och gör den mjuk och smidig. Pyrodruvsyra passar perfekt för en känslig hud - skyddar denna mot fuktförlust samtidigt som den förbättrar hudens elasticitet och smidighet. En potent antiinflammatorisk mandelsyra passar perfekt för dig med ungdomshud eller med vuxen akne. Peeling med denna syra bidrar till att avlägsna orenheter, reducera stora porer, minska och förebygga uppkomsten av finnar och inflammationer samt döda akneorsakande bakterier för att främja tillväxt av en hälsosam mikrobiom på huden.

Inom kemiska peelingar existerar även en kategori av starka syror med en djupare penetration och större effekt på huden. Dessa syror inkluderar bl.a. TCA peelingar som är mer potent att arbeta på ålderstecken och ger den bästa effekten på rynkor, fina linjer, slapp hud och förlorad elasticitet. Denna typ av kemiska peelingar passar bäst för mogen hud, solskadad, åldrad hud och slapp hud samt för hud som är vann för mildare kemiska peelingar. En starkare kemisk peel med salicylsyra är ett kraftigt vapen mot inflammationer, rosacea, akne och finnar och passar utmärkt för hud med akne eller för ungdomshud.

Oavsett vilken typ av kemisk peeling du väljer, ska du veta att det är viktigt att ta hand om din hud både före och efter behandlingen. Din hud behöver återfuktas rikligt i ca en vecka efter behandlingen men även i vanliga dagar ska du inte glömma applicera en fuktgivande kräm eller serum för att motverka fuktförlust och bevara hudens hälsa. Alla kemiska peelingar kräver även en noggrann solskydd för att förebygga åldrande och uppkomsten av pigmenteringar. 

Medicinsk/Kemisk peeling motverkar åldersförändringar såsom linjer, rynkor och pigmenteringar. Det finns även möjlighet att förbättra hudstruktur och dämpa talgproduktion. 

Med stygande ålder reduceras cellförnyelsen dramatiskt. Kemisk peeling tillhör till de mest effektiva metoderna för att hålla igång hudens funktion från fina linjer och rynkor till aknebenägen och hyperpigmenterad hud. Dock är det viktigt att anpassa den kemiska peelingenefter den enskilda individen.

Kemisk peeling fungerar för både kvinnor och män.  Kemisk peel avlägsnar döda hudceller och hjälper huden slussa ner nyttiga ämnen. Vår hudterapeut eller läkare bedömer vilken peeling du behöver. Med hjälp av kemisk peeling reducerar man pigmenteringar, solfläckar, dämpar acne och förebygger äldrande. Huden får lyster och fukt tack vare regelbundna och rätt anpassade för din hud peelingar. Vi rekommenderar efterbehandlingsprodukter för att vårda och bibehålla din hud

Vad är Mela Peel Forte Dermaceutic?

Mela Peel Forte är en behandling som innebär mediumdjup peel och är inriktad på all sorts pigmentering. Mela Peel består av högkoncentrerad kombination av effektiva ingredienser som ger en uppljusande effekt, jämnar ut huden, reducerar ärr, ökar cellförnyelse och minskar synliga rynkor/fina linjer

Mela Peel Forte utförs 1 gång med efterföljande behandling med hemmaprodukter. För att uppnå optimal effekten rekommenderas det att upprepa Mela Peel Forte om 4-5 veckor.

Är du sugen på Dermalogica Pro Power Peel?

Dermalogicas kemiska peelingar med specifika och högkoncentrerade AHA/alfa- och BHA/betahydroxisyor i kombination med låga pH-värden arbetar effektivt med att förbättra och balansera olika hudtillstånd.

Pro Power Peel finns i olika typer och därför är anpassad efter din hudtillstånd. Vilka problemet kan man lösa med Pro Power Peel? Svaret är minska hyperpigmenteringen, öka spänst, lugna akne benägen hud och rengöra tilltäppta porer. Om du vill jobba med anti-age tecken eller förebygga förtida åldrande då har du bra möjlighet att göra detta med Pro Power Peel.

Vad är TCA-peeling?

Triklorättiksyra (TCA) hjälper till att släta ut hudens yta i ansiktet. TCA peel är en djupverkande ansiktsbehandling.

Triklorättiksyra rengör hudens porer och reducerar fina linjer, vilket resulterar i ansiktslyft utan operation. Då passar TCA-peeling perfekt för att srama upp huden. Den andra fördel är att peelingen exfolierar huden på djupet och hjälper extremt bra att reducera acne eller post acne ärr. 

Behandlingen med TCA-peelingen tar ungefär 30 minuter. 

Under den tiden man genomgår en behandlingskur är det väldigt viktigt att använda solskyddsfaktor. Vi rekommenderar att använda solskydd dagligen mot UVA och UVB-strålning samt undvika direkt solexponering efter TCA-peelingen.

Boka tid här!

Cosmo Peel TCA Dermaceutic

Mask Peel Dermaceutic

Mela Peel Dermaceutic

Mela Peel Forte Dermaceutic 30

Milk Peel Dermaceutic

Dermalogica Pro Power Peel

Dermalogica Pro Power Peel

 

Läs mer

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Produkttyp

Kategorier

Märken

Rensa filter
Vi tipsar om
Populära produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish