• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Hudvård för Åldrad & Mogen hud

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

Åldrad hud hudvård bild 675

Mogen hud

Man ofta undrar över vad betyder åldrande och när man börjar åldras. Om vi tittar närmare på hudens struktur och funktion då hittar vi svar på all frågor. Innan 20 års ålder byggas om vår hud varje 4 veckor. Med ålder tar det 6-8 veckor. Med andra ord blir huden latare och cellerna tappar förmågan att producera tillräckligt med hyaluronsyra, kollagen, elastin osv. Då börjar man få synliga tecken på åldrande som rynkor, fina linjer, yttorrhet, minskad spänst och ojämn hudton. Givetvis får man inte stoppa åldrande helt men man kan förebygga och bromsa den. Ju äldre vi blir, desto långsammare går cellförnyelsen. Hudens struktur blir grövre och överhuden tjockare, särskilt runt haka och mun. Dermis blir däremot tunnare och de kollagena strukturerna försvagas. En mogen hud blir skör och ömtålig och förlorar sin spänst och lena yta. De första tecknen på åldrande brukar visa sig i form av fina linjer runt ögon, mun och på halsen. Faktorer som generellt påskyndar hudens åldrande är exempelvis överdrivet solande, rökning, hög alkoholkonsumtion, stress och uttorkning på grund av väder och vind eller andra miljöfaktorer.

Vad kan man göra åt mot åldrande?

För det första - sluta sola. Solexponering skapar fria radikaler som är skadliga för huden samt bidrar till uppkomst av rynkor, pigmenteringar och även cancer. Använd kräm med SPF faktor för att skydda huden från skadlig UV strålning.  Rökning, dålig kost, föroreningar, stress och annan yttre påverkan spelar en stor roll i förtidig åldrande. Alla nämnda faktorer gör din hud livlös och gråaktig.  Det är bara du som bestämmer vad ska du äta, sluta röka och hitta den balansen mellan stress och avslappning. Egentligen spelar ärftlighet också in i hudens åldrande. Fuktnivåerna i huden blir hastigt mindre med ålder, vilket beror på nedsatt hudens förmågan att hålla fukt kvar i cellerna. Det betyder att huden behöver extra fukt, näring och riktid hudvård för åldrad & mogen hud . Det kan man lösa genom att hålla vårdande hudvårdsrutiner med regelbundet exfoliering med AHA/BHA/TCA syror, fuktgivande kräm, serum, booster  och masker. Viktigaste  nyckel ingredienser som man ska tänka på med ålder är retinol, vitamin C,  mjölksyra och glykolsyra.

Hudvård för Åldrad hud bild 456

Alla de ingredienserna jobbar mot åldrande, förebygger rynkor, motverkar anti-age, stimulerar cellförnyelse, kollagensyntes och elastinförnyelse. Vi har ett stort urval av föryngrande, uppstramande, återfuktande, utjämnande, reparerande och åldershämmande hudvårdsprodukter för åldrad och mogen hud.

Vad ska man tänka på för att förebygga åldrande? 

Skador på lipidbarriär är en allvarlig stress för huden. Cellerna börjar producera signalmolekyler (cytokiner) som utlöser en inflammatorisk reaktion. Även innan huden blir dehydrerad eller uttorkad kommer skador på barriären att manifesteras av rodnad, svullnad och klåda. Denna reaktion kan förhindras genom att skapa en optimal barriär på hudens yta. Antioxidanter som minskar hudskador vid inflammatoriska reaktioner spelar en viktig roll för att förebygga åldrande. Antioxidanter är en avgörande del av krämer och ingår i anti-age serien. Fuktgivande ingredienser spelar en viktig roll för huden. De ökar elasticiteten och bidrar till hudens jämnhet och smidighet. Cirka 40% av NMF-komplexet (naturlig fuktgivande faktor) består av aminosyror, som inte bara ansvarar för fuktinnehållet i huden, utan också för den osmolytiska balansen - korrigerar obalansen och verkar som fuktgivande samt uppstrammande.  Aminosyror och urea, som ingår i NMF, ger också naturligt skydd mot fria radikaler och på så sätt bekämpar åldrande. För att mätta huden med en naturlig fuktgivande faktor är det nödvändigt att använda liposombaserade produkter, som är ett transportsystem för aktiva ämnen.

Kännetecken på åldrad & mogen hud:

  • Förslappad
  • Grå
  • Huden ger ett livlöst intryck
  • Hudförändringar, till exempel ojämn pigmentering eller keratos (förtjockat hornlager)
  • Ojämn och skrovlig
  • Rynkor
  • Tunn, atrofisk hud
  • Alla grader av UV-känslighet kan förekomma

Är du nyfiken vilka hudvårdsprodukter passar dig? Är du tveksam om du behöver börja med anti-age hudvård för åldrad & mogen hud ? Du är välkommen att kontakta oss för gratis hudkonsultation. Nu har du även möjlighet att få videokonsultation med direkt rådgivning av våra hudterapeuter och läkare. Köp hudvård på Beautyka.se

Passa på och köpa hudvård för mogen hud till ett bra pris online!

 

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish