• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Hudvård för Blandad / Kombinerad hud

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

kombinerad hud hudvård bild77

Hudvård för kombinerad hy

Blandad / Kombinerad hud innebär för det mesta att huden är fet i pannan, kring näsan och på hakan, medan kinderna är normala eller torra. Det beror på att det finns flest aktiva talgkörtlar i den så kallade T-zonen. Kombinerad hy är den vanligaste hudtypen, och många som haft fet hud som unga utvecklar med åren denna hudtyp.

Kännetecken på blandad hud:

 • En kombination av två hudtyper på olika områden, oftast fet T-zon och torra eller normala kinder.
 • Eventuell förekomst av stora porer.
 • Orenheter på feta partier.
 • Hudens tillstånd kan förändras beroende på årstid.
 • Alla grader av UV-känslighet kan förekomma.

Hur väljer man en hudvård för kombinerad hud?

Att välja en bra hudvård för blandhy är inte en lätt uppgift. Vi pratar om en unik hudtyp som omfattar både feta områden (T-zon: panna, haka och näsa) och torra (kinder).

Det betyder att du behöver leta efter en hudvårdsprodukt som samtidigt är användbar för så två olika tillstånd. 

Behov av särskild hudvård

Eftersom kombinerad hud har dubbeltyp bör den behandlas därefter. Man bör rengöra och reglera talgproduktion där huden är fet, och aktivt återfukta i torra områden. Det viktigaste är att arbeta på både zoner samtidigt, den oljiga T-zonen och den torra U-zonen i varje steg av hudvårdsrutin.

Regler för val av hudvård för kombinerad hy

För att tillmötesgå alla kombinerad huds behov behöver du en produkt som kan jobba mattande på oljiga områden och återfukta torra. Det kan vara en kräm-gel, serum eller toner, det vill säga hudvårdsprodukt med en lätt konsistens.

Hudvård märkt för fet/kombinerad hud

Dessa produkter har en uttalad mattande effekt. Sådana hudvårdsprodukter är användbara på sommaren, när värme och hög luftfuktighet stimulerar en ökad produktion av talg och ger därmed en oljig glans. Mattifierande produkter uppskattas av ägarna av ung kombinerad hud, som på grund av ålder kännetecknas av ökad fethet i T-zonen.

OBS!

Undvik krämer för fet hud. Antiseptika och höga koncentrationer av absorberande ämnen kan leda till att huden torkas ut.

Hudvård märkt för normal/kombinerad hud

Sådana produkter återfuktar kombinerad hy men har en mindre effekt på hudens oljighet. De täpper inte till porerna och har ingen risk av uttorkning av hyn. Det är bättre att använda dem under den kalla årstiden, när talgkörtlarna beter sig lugnt och huden tenderar att bli torr. Lätt fuktighetskräm är lämplig för kombinerad hy efter 30 år, när uttorkning blir huvudproblemet men inte fethet.

 

Bästa krämen för kombinerad hy

Hudterapeuter är säkra på att en bra hudvård verkligen löser ett antal problem med kombinerad hud, nämligen:

 • den tillfredsställer behov av fukt och talgreglering och jämnar försiktigt ut gränserna mellan två olika områden i ansiktet;
 • skyddar huden på ett säkert sätt;
 • har en antibakteriell och antiinflammatorisk effekt;
 • förhindrar utvecklingen av inflammation;
 • tillför näring och återfuktar huden  på djupet;
 • främjar läkning av skador;
 • mattar huden.

Allt detta stöds av:

 • Eteriska oljor (ros, doftande lavendel, blodapelsin, ingefära, mynta, grönt te, ringblommor, kamomill, rosmarin, teträd, bergamott och/eller mentol).
 • Växtextrakt (kamomill, tea tree, olika citrusfrukter, aloe, vit lilja, ananas, druvfrö, iris och/eller canuka).
 • Ytterligare ingredienser (glycerin, vitaminkomplex, mineraler, hyaluronsyra, kollagen, peptider och/eller panthenol).

När ovanstående ämnen finns i hudvården för kombinerad hy i olika kombinationer fungerar ingredienserna riktigt bra:

 1. återfuktar perfekt, mjukar upp och tonar kombinerad hud;
 2. ger huden fasthet och ökar dess elasticitet;
 3. har en mattande effekt på oljiga områden;
 4. återställer den fettrika hudbarriären.

Till sommaren bör du köpa hudvårdsprodukter med UV-filter. Hudvård för kombinerad hud på sommaren bör kombinera skyddande, återfuktande och mattande effekter.

På vintern är det nödvändigt att välja en lämplig ansiktskräm för kallt väder. En sådan kräm kan skydda huden mot låga temperaturer, tillföra näring i huden, återfukta den, mjukgöra och exfoliera döda hudceller. Sådan kräm skall appliceras i ansiktet senast 30 minuter innan du går ut.

 

När du väljer hudvårdsprodukter för kombinerad hud, fokusera dig på hudens tillstånd för tillfället. Om det inte var möjligt att hitta den enda krämen för hela ansiktet, använd två i stället: en för T-zonen - mattande med sammandragande egenskaper och den andra för torra områden - återfuktande och återställande.

 

Är du nyfiken vilka hudvårdsprodukter för blandad / kombinerad hud passar dig? Är du tveksam eller har några frågor om hudvård för blandad / kombinerad hud? Du är välkommen att kontakta oss för gratis hudkonsultation. Nu har du även möjlighet att få videokonsultation med direkt rådgivning av våra hudterapeuter och läkare.

Köp hudvård för kombinerad hy på Beautyka.se

 

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish