• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Ansiktskräm för blandhy

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

 

Ansiktskrämer för blandhy

Ansiktskräm för blandhy är en mycket speciell del av modern hudvård, för att dessa ansiktskrämer kombinerar både återfuktande kräm och en matterande ansiktskräm. En ansiktskräm för blandhy är därmed en två i en produkt som skapas med avancerade teknologier och med mycket noga utvalda ingredienser. Här har vi samlat alla bästa ansiktskrämer för blandad hy som har varit våra kunders favoriter sedan flera år tillbaka.

Blandad hud är en kombination av torra och oljiga delar av ansiktet. Oftast har man en fetare t-zon och torrare kinder. Alla har olika varianter av bladad hud, ibland är mer torr och ibland dominerar den feta delen. Därför är det extra svårt att välja rätt ansiktskräm för blandad hud. Här hjälper vi dig att välja rätt ansiktskräm som kommer tillfredsställa alla dina behov.

Låt oss ta reda på vilken kräm som tar hand om blandhy kan kallas bäst? Hur många krämer behöver en blandad hy för att vara nöjd? Går det att klara med bara en ansiktskräm för bland hy? Kan professionell hudvård för blandad hy ersättas med folkhudvård?

Översikt över ansiktskrämer för blandad hy

Med tanke på mångsidigheten av blandad hy som av olika anledningar tenderar att vara antingen fet eller torr är uppdelningen av ansiktskrämer för blandhy enligt åldersprincipen mycket symboliskt. Vid sammanställningen av denna översikt tog vi som utgångspunkt de egenskaperna som särskiljer huden vid olika perioder av livet.

 

Tips om ansiktskrämer för blandad hy finns nedan.

När du är 20 år

I ung ålder är kampen mot fet glans och fuktgivande är mycket relevanta för blandad hy. Ansiktskräm med SPF för kombinerad/fet hy rekommenderas då. Den kommer att mattifiera huden hela dagen, dölja brister, jämna ut tonen samt återfukta. 

Krämen bör med fördel innehålla mineraler för att absorbera överflödig talg som orsakar glans.

Efter 30 år

Återfukta, skydda och återställ huden med lätta produkter! Använd en lätt fuktgivande ansiktskräm för blandhy med en mattande effekt.

Sammansättning av växtextrakt, vitamin E och hyaluronsyra klarar perfekt sitt uppdrag: att återfukta huden, hålla den matterad och även minska synligheten på porer.

Efter 40 år

Vi föredrar fortfarande lätta texturer av ansiktskrämer för blandad hy, men i den här åldern har du råd att tänka mindre på hudens fethet utan mer på skydd, näring och på att behålla hudens elasticitet.

Vi rekommenderar en lätt ansiktskräm för normal/kombinerad hud med tecken på åldrande, vars formel verkar i flera riktningar: korrigerar åldersrelaterade förändringar, minskar djupa och ytliga rynkor och förbättrar hudens fasthet och elasticitet.

Ansiktskräm med peptider som främjar produktionen av kollagen är lämplig för alla ålder och alla hudtyper, inklusive blandhy. De som testat sådan kräm noterar att huden blir slätare direkt efter applicering.

Ansiktskräm för blandhy bör köpas för en lämplig ålderskategori.

Ingredienser av krämer för blandad hy

Eftersom en ansiktskräm för blandad hy borde kunna göra nästan allt på en gång borde den innehålla multiverkande ingredienser: antiinflammatoriska och mattande, regenererande, återfuktande och närande. 

Listan över huvudingredienserna av ansiktskrämer för blandad hy

Växtextrakt: 

Extrakt aloe vera mjukgör huden

Geranium extrakt normaliserar talgproduktionen

Kamomill har en lugnande effekt.

Eteriska oljor av tea tree, jasmin, lavendel, salvia och rosmarin hjälper till att reglera utsöndring av talgkörtlarna och förhindra uppkomst av inflammatoriska utslag i blandhy.

Vitaminer: 

Vitamin E - en antioxidant som främjar cellförnyellsen och behåller fukt i huden

Vitamin C skyddar mot fria radikaler.

Mineraler och kisel absorberar överflödigt talg och mattar huden.

Hyaluronsyra och glycerin återfuktar och behåller fukt.

Panthenol reparerar och återställer skadad epidermis.

Allantoin är ett antiseptiskt medel som påskyndar processen för vävnadsregenerering efter skadliga miljöpåverkan.

Har du blandad hud som domineras av den torra delen, då ska du välja ansiktskräm med glykolsyra, mandelsyra, C-vitamin, B3 vitamin, e-vitamin eller aloe vera. För dig kommer även passa ansiktskräm för blandhy med hyaluronsyra och panthenol, för de tider när huden känns extra torr och känslig. Du ska fokusera mer på att tillför fukt till din hud genom ansiktskräm för blandad hud. 

Har du blandhy med högre andel fetare delar av ansiktet? Då ska du köpa ansiktskräm för blandhy med glykolsyra, salicylsyra, retinol, mjölksyra och olika växtextrakt. Du kan med fördel välja ansiktskräm för blandad hud med niacinamide. Denna vitamin hjälper att dra samman porerna, rengöra pormaskar, absorbera fett och samtidigt tillföra fukt till torra delar av ansiktet. 

Ingen känner din hud bättre än du - ge det vad den behöver idag. 

Typer av krämer för blandhy

För alla hudtyper är det vanligt att skilja mellan dagkräm och nattkräm.

Det är bättre att välja krämer efter användningstid och ha till hands 2 produkter av samma serie som tar hand om blandad hy på dag (skyddande) och natt (bekämpar åldersrelaterade förändringar).

Hemgjorda ansiktskrämer för blandhy

Uppenbarligen kommer det att ta mycket tid att förbereda hemgjorda ansiktskrämer som tar väl hand om blandad hy, och det finns alltid en risk att göra ett misstag när du väljer ingredienser eller proportioner. Dessutom har effektiviteten av sådana produkter inte bevisats, så hudläkare rekommenderar att inte experimentera med din hud, utan att föredra högkvalitativa färdiga professionella hudvårdsprodukter.

Tycker du att det är svårt att välja rätt ansiktskräm för blandad hud? Vi rekommenderar att du bokar en konsultation med oss på Beautyka hudvårdsklinik där våra professionella Hudterapeuter hjälper dig att köpa rätt ansiktskräm. 

 

 

Köp ansiktskrämer för blandhy hos auktoriserad återförsäljare Beautyka.se!

 

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish