• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Dagkräm blandhy

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

 

Dagkräm för blandhy

Blandhy spelar ett dubbelspel: på vissa områden är den fet, medan den är normal eller till och med helt torr i de andra. 

Kännetecken på kombinerad hy

Kombinerad hy har egenskaperna av både fet och torr hud. Den så kallade för T-zonen (näsa, panna, haka) kännetecknas av hög aktivitet hos talgkörtlarna, precis som fet hud. T-zonen blir blank speciellt under den varma årstiden, svarta prickar dyker upp på näsan, för mycket talg släpps och porerna är igensatta.

Samtidigt saknar huden på kinderna fukt. Efter ansiktstvätt kan även känsla av täthet uppstå, huden reagerar på låga temperaturer och fjädrar av kyla och vind. Med andra ord, torrhet framträder i vissa områden i ansiktet.

Vad ska man göra med huden som kombinerar motsatser?

Dagkräm ska återfukta och ha en lång mattande effekt. Näsan bör inte skina efter ett par timmar. Dagkräm för blandhy bör kombinera återfuktande, närande och skyddande funktioner. Detta är minikravet för en bra dagkräm for blandhy. 

Återfuktande

I detta skede behöver du en lätt dagkräm som kommer att kunna återfukta torra områden utan att täppa till porerna i de oljiga områdena. Det är idealiskt för kombinerad hy att använda även ett universellt fuktgivande serum som ett komplement i din hudvårdsrutin.

Näring 

En närande dagkräm med hög fetthalt är inte det bästa alternativet för blandhy. Den kan dock användas ibland till exempel vid extrem kyla och endast på torra områden i ansiktet. I stort sett gillar kombinerad hy lätta formler som innehåller mer vatten än oljor.

Skyddande

Varje dagkräm bör ge skydd, därför närvaron av antioxidanter och SPF är ett måste för att skydda en kombinerad hy.

OBS!

På sommaren är solskydd särskilt nödvändigt. Välj en mattande ansiktskräm från de soliga linjerna om solskyddsfilter inte ingår i din vanliga dagkräm.

 

Alla köpta dagkrämer för blandhy bör testas för allergiska reaktioner före användning (kombinerad hy är utsatt för dem), det vill säga applicera en liten mängd av dagkrämen på armbågen eller handleden och titta på resultatet.

Du bör inte köpa en dagkräm för framtiden, eftersom kombinerad hy tenderar att förändras. Var sjätte månad efter 30 år är det nödvändigt att kontrollera om T-zonen, pannan, näsan och hakan har blivit torrare. Kanske behöver du en annan hudvårdsprodukt.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish