•   Skönhetsklinik och hudvård

  •   Fri frakt*  Snabba leveranser

  •   Auktoriserad återförsäljare / hudterapeut

Hudvård för Eksem / dermatit 

Eksem, eller dermatit som det också heter, är en icke smittsam hudsjukdom och är den vanligaste hudsjukdomen. Eksem karakteriseras av rodnad, klåda, och eventuell skorpbildning, blåsbildning, fjällning och blödningar. Eksem finns i många varianter och orsakas av nedsatt barriärfunktion och en inflammatorisk process i de övre hudlagren.

Eksem är en sjukdom, som kan orsakas av  ett födoämne eller något annat antigen i omgivningen, vilket resulterar i hudbesvär. Idag håller man på forskningar som påvisar att de är mutation i gener som kodar för ett proteinämne filaggriner, vilket orsakar eksem besvär. Klåda och torr, även fjällande hud kännetecknar eksem. Ofta förekommer rodnad i huden strax innan eksemet försämras. Eksem kan uppstå på olika delar av kroppen, i ansiktet, runt ögonen och näsvingen.
 

Handeksem

Handeksem orsakas ofta av kontakt med vatten, rengöringsmedel och andra kemikalier, kyla etc.

Allergiskt kontakteksem

Allergiskt kontakteksem är en hudcellers överkänslighetsreaktion på ett ämne dvs ett allergen. Eksemet visar sig några timmar till ett par dygn efter kontakt med sådana ämne.

Seborroiskt eksem

Det seborroiska eksemet är framför allt lokaliserat till områden som har mycket talgkörtlar, till exempel hårbotten, ögonbryn, näsborrar, hörselgångar och ibland axiller med mera. Ibland förekommer försämring vid stress.

Behandling av eksem

Det viktigaste är att ta reda på den bakomliggande orsaken och eliminera denna. Lokalbehandling i form av mjukgörande medel ska tillämpas.  Inflammationsdämpande terapi vid behov. Läkta sår kan ibland få en avvikande färg och även sällan ärrbildning.

Sjukdomen behöver följas upp av läkare.

Läs mer

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Produkttyp

Kategorier

Märken

Rensa filter
Vi tipsar om
Populära produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish