• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Hudvård för Eksem hud - dermatit 

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

Hudvård för Eksem hud bild 68

Hudvård för eksem hud i ansikte

Eksem, eller dermatit som det också heter, är en icke smittsam hudsjukdom och är den vanligaste hudsjukdomen. Eksem karakteriseras av rodnad, klåda, och eventuell skorpbildning, blåsbildning, fjällning och blödningar. Eksem finns i många varianter och orsakas av nedsatt barriärfunktion och en inflammatorisk process i de övre hudlagren.

Eksem är en sjukdom, som kan orsakas av ett födoämne eller något annat antigen i omgivningen, vilket resulterar i hudbesvär. Idag håller man på forskningar som påvisar att de är mutation i gener som kodar för ett proteinämne filaggriner, vilket orsakar eksem besvär. Klåda och torr, även fjällande hud kännetecknar eksem. Ofta förekommer rodnad i huden strax innan eksemet försämras. Eksem kan uppstå på olika delar av kroppen, i ansiktet, runt ögonen och näsvingen.

Handeksem

Handeksem orsakas ofta av kontakt med vatten, rengöringsmedel och andra kemikalier, kyla etc.

Allergiskt kontakteksem

Allergiskt kontakteksem är en hudcellers överkänslighetsreaktion på ett ämne dvs ett allergen. Eksemet visar sig några timmar till ett par dygn efter kontakt med sådana ämne.

Seborroiskt eksem

Det seborroiska eksemet är framför allt lokaliserat till områden som har mycket talgkörtlar, till exempel hårbotten, ögonbryn, näsborrar, hörselgångar och ibland axiller med mera. Ibland förekommer försämring vid stress.

Behandling av eksem

Det viktigaste är att ta reda på den bakomliggande orsaken och eliminera denna. Lokalbehandling i form av mjukgörande medel ska tillämpas.  Inflammationsdämpande terapi vid behov. Läkta sår kan ibland få en avvikande färg och även sällan ärrbildning.

Sjukdomen behöver följas upp av läkare.

 

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish