• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Pigmenteringar / Hyperpigmenteringar

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

Hyperpigmentering i ansikte bild 91

Vad är hyperpigmentering?

Pigmenteringar är ett övergripande begrep som innebär att ett område av huden, av någon anledning, blir mörkare/ljusare än omgivande hud, det vill säga färgförändringar i huden. Pigmenteringar kan orsakas av solskador, hormonella läkemedel som påverkar kroppens hormonnivåer, p-piller, graviditet, ålder med mera. Det finns också forskning som tyder på att stress kan främja pigmenteringar.

Hyperpigmentering innebär att ett område av huden blir mörkare på grund av att färgpigmentet melanin ansamlas (ökad melaninproduktion).

Pigmenteringar ansikte bild 72

Melasma eller kloasma är ett ofarligt tillstånd i form av hyperpigmentering i ansiktet, med utbredning till framförallt ögonbryn, tinningar, kindben och haka. Pigmenteringen framträder tydligare vid solning.

Lentigo solaris är bruna pigmentfläckar på huden. De kallas också solfläckar eller ibland åldersfläckar. Oftast bildas fläckarna på händernas ovansida och i ansiktet.

Läs mär om Pigmenteringar

Man kan minska risken för pigmenteringar genom att använda solskyddskräm när du solar eller vistas länge i solen. Daglig applikation av solskydd skyddar mot UV-strålarna och motverkar melaninbildningen på cellnivå.

Hyperpigmentering ansikte bild 880

 

Köp hudvård mot hyperpigmentering hos auktoriserade återförsäljare!

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish