• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Hudvård för Torr & Fuktfattig hud

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

Torr hud ansikte bild 50

Hudvård för torr hy

En torr hudtyp beror på en understimulering av talgkörtlarna. Att ha en torr hud är till viss del ett ärftligt tillstånd. Men det kan också vara en naturlig följd av att huden åldras. För precis som många andra processer i kroppen bromsas talgkörtlarnas aktivitet upp när vi blir äldre. En torr hudtyp tenderar att inte bara sakna fett utan även fukt. Det hänger ihop med att poren vid torr hud är långsmal i formen så att talget har en lång väg upp till hudytan. Alltså blir det svårt för det lilla talg som trots allt finns i huden att nå upp till epidermis och förhindra att fukten avdunstar från hudytan. Huden fungerar då sämre som skydd och förlorar ofta sin spänst. Den fjällar lätt och upplevs ofta som stramande. Torr hud är också extra känslig för vind, extrema temperaturväxlingar och torr inomhusluft.

Kännetecken på torr hud:

 • Porerna är underutvecklade, fina och långsmala samt nästan osynliga.
 • Huden är tunn, ljus och känslig och ibland något genomskinlig.
 • Hudytan är matt samt fett- och fuktfattig.
 • Huden känns torr och stram.
 • Hudytan kan vara ojämn och fjälla.
 • Rynkor och linjer uppstår lätt.
 • Saknar naturlig, frisk lyster.
 • Alla grader av UV-känslighet kan förekomma.
 • Dålig turgor.

Hur vet man att huden är torr?

För att veta hur du ska ta hand om ansiktet ordentligt, är det viktigt att du kan din hudtyp. Vid torrhet, förutom ovanstående tecken, kan en stramkänsla  noteras omedelbart efter ansiktsrengöring. Obehag uppstår också vid långvarig exponering för solen, ökar på vintern, när fuktigheten i luften blir kritiskt låg.

Det finns ett enkelt test som du kan utföra hemma. För att utföra det måste huden vara ren - det är nödvändigt att göra sminkborttagningsmedel, rengöra och inte applicera någon smink i ansiktet. 3-4 timmar efter sådan förberedning appliceras tunt papper eller servetter på ansiktet - en på pannan och näsan, två på kinderna och kindbenen och en på hakan. Servetter måste pressas mot ansiktet i några sekunder och kontrolleras för avstånd. Kvinnor med en torr typ kommer inte att ha några märken på servetter.

Vilka orsaker finns till torr hud?

Hudvård för torr hud bör ta hänsyn till skälen som orsakar en minskning av fuktnivån i huden. Förutom medfödda orsaker finns dessa:

 • Åldersfaktor - med åren minskas utsöndringar av talg gradvis. Som ett resultat kan fet hud bli mer som normal och normal - att torka ut. Tecken på fuktbrist blir också mer synliga.
 • Miljöbelastad exponering - ofta mycket torr hud är resultatet av exponering för olika yttre faktorer. Bland de viktigaste är inomhusluften, som är torr under den kalla säsongen, långvarig exponering för hög temperatur och ultraviolett strålning från sol- eller solarielampor.
 • Felaktig hudvård - för torr huden krävs hudvårdsprodukter som mättar huden med fukt och inte bara ersätta med näring, varför tecken på dehydrering förstärks. Andra vanliga misstag är rengöring med stark varmt vatten, användning av alkalisk tvål, traumatisk exfoliering, användning av alkoholinnehållande hudvårdsprodukter och makeup produkter med uttorkande ingredienser.
 • Kroppsproblem - eftersom huden är det största organet i människokroppen svarar den direkt på dålig hälsa. Så torr hud kan vara ett resultat av störningar i mag-tarmkanalen, nervsystemet och endokrina system.
 • Obalanserad kost - en obalanserad diet orsakar brist på näringsämnen som är nödvändiga för att hålla huden, till exempel, en brist på vitamin A, E, C och B manifesteras i fjällning, slöhet och elasticitetsförlust.

Hos oss hittar du rätt hudvård för torr, fuktfattig och stram hud.

Köp återfuktande, lystergivande, skyddande, förebyggande hudvårdsprodukter för torr hy online på Beautyka.se

 

 

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish