• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Ytliga blodkärl

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

Hudvård mot ytliga blodkärl bild 8

Hudvård mot ytliga blodkärl i ansiktet

Ytliga blodkärl är ett vanligt hudtillstånd i Sverige. Ytliga blodkärl kan yttra sig på olika sätt: diffus rodnad i huden, enstaka röda prickar, torrhet, klåda, känsla av värme och obehag i huden och ibland även tillkomst av små finnar. Det är viktigt att välja rätt hudvård och göra lugnande ansiktsbehandlingar för att vårda huden med ytliga blodkärl och förebygga att rodnad blir värre.
 

  De absolut vanligaste ingredienserna som rekommenderas för hud med yliga blodkärl är

  • C-vitamin,
  • B3 vitamin eller niacinamid,
  • PHA syra och
  • mandelsyra.

  C-vitamin är definitivt det bästa ämnet för ytliga blodkärl och rodnad i huden. C-vitamin återfuktar huden och ökar produktion av byggstenar för kärlväggar. C-vitamin stärker kärlen och minskar irritation i kärlväggen, varför kärlen blir mindre röda och mindre synliga. C-vitamin hjälper även att minimera stress orsakad av miljöfaktorer, såsom sol och vind och skyddar därmed hud med ytliga blodkärl mot yttre skada.

  B3 vitamin eller som det också kallas niacinamid är en annan vanlig ingrediens i hudvård för hud med ytliga blodkärl. B3 vitamin har fantastisk effekt på huden med ytliga blodkärl. Den lugnar huden, minskar irritation och stress, stärker hudbarriären och förfinar hudytan.

  ytliga blodkärl i ansiktet kräm bild-902

  B3 vitamin passar perfekt för stressad hud och hud med rodnad eller irritationer samt hud med små finnar. Hudvård med denna vitamin är ett måste för dig med ytliga blodkärl om du vill öka din huds hälsa och ha en fräsch och pigg hud varje dag.

  Mandelsyra är en räddare för dig och dina ytliga blodkärl! Mandelsyra kan hittas i såväl hudvårdsprodukter för hemmabruk och i salongbehandlingar såsom kemisk peeling mot ytliga blodkärl. Mandelsyra tar bort döda hudceller från hudyta, ökar tillverkning av kollagen och hyaluronsyra i huden samt minskar irritation i kärlen, vilket gör att de syns mindre i huden.
  Mandelsyra är en snäll AHA syra och kan användas på alla hudtyper, även känslig hud och hud med ytliga blodkärl. Mandelsyra ger ingen större flaggning eller torrhet och är en perfekt snabb uppfriskande och lugnande ansiktsbehandling.

  Tecken på ytliga blodkärl

  Ytliga blodkärl är små blodkärl som löper precis under ytan av huden. De förser huden med näringsämnen och syre. På den andra sidan är de ytliga blodkärlen anslutna till hjärtat via de stora blodkärlen. De ytliga blodkärlen finns i näsan, kinderna, under ögonen och särskilt runt läpparna. 

  Tecknen på ytliga blodkärl i ansiktet är subtila men märkbara. Några av dessa tecken är rödaktiga fläckar i huden, särskilt i näsan och runt munnen. Vissa personer med detta tillstånd kan också ha ojämn hudstruktur på näsa och kinderna. Dessa tecken i sig själva är inte tecken på problem med blodkärlen, men de kan vara tecken på andra underliggande hälsoproblem.

  Hur bildas ytliga blodkärl?

  Blodkärl i huden kan bli irriterade eller inflammerade på grund av dålig hudhälsa. Denna irritation kan resultera i bildandet av blodkärl på hudens yta. Även om detta i sig inte är skadligt, kan bildandet av dessa kärl göra huden mer mottaglig för olika infektioner. Vissa bakteriestammar kan till exempel bo i den nya livsmiljö som bildas av dessa kärl.

  Orsaker till ytliga blodkärl

  Den vanligaste orsaken till ytliga blodkärl i ansiktet är åldrande. När människor blir äldre blir blodkärlens väggar mindre elastiska och detta gör att blodkärlen blir mer benägna att brista. En annan viktig orsak till ytliga blodkärl i ansiktet är dålig blodcirkulation. Människor med dålig cirkulation har större risk att få torr och fjällande hud. De kommer också att ha en ökad risk att utveckla högt blodtryck, ett tillstånd där ytliga blodkärlen kan bli inflammerade. Personer med detta tillstånd är mer benägna att ha svullnad i näsan, runt ögonen och i nacken. En annan orsak till ytliga blodkärl i ansiktet är skador från strålbehandling. Denna typ av behandling används för att behandla många olika typer av cancer, vilket ofta resulterar i att huden som omger det behandlade området avlägsnas. Skadorna på huden kan göra den mer genomskinlig och blodkärlen tydligare mot huden. Slutligen kan vissa typer av läkemedel, till exempel steroider, göra att blodkärlen blir mer synliga. Detta beror på att dessa typer av läkemedel gör att blodkärlen blir smalare.

  Riskfaktorer för ytliga blodkärl

  Det finns vissa faktorer som gör att människor löper risk att utveckla ytliga blodkärl i ansiktet. Dessa faktorer inkluderar rökning, genetiska problem och tidigare exponering för sol. Rökare är mer benägna att utveckla rodnad, grova fläckar och fjäskig hud runt näsan. Detta beror på att nikotinet i cigaretten irriterar och inflammerar blodkärlen i ansiktet. Många människor med genetiska problem har också blodkärl som dyker upp i ansiktet, särskilt i området runt näsan. Detta beror på att vissa gener är ansvariga för problem med blodkärlen i huden. Slutligen ökar en tidigare exponering för solen risken för att utveckla ytliga blodkärl. Detta beror på att det solljus som människor utsätts för gör att kollagenet i huden blir mer lösligt. När kollagenet blir mer tillgängligt för kroppens vätskor, blir blodkärlen i huden mer synliga. Människor som ofta vistas i solen under long tid är mer benägna att utveckla dessa ytliga blodkärl. Det finns också en risk att de kan utveckla hudcancer på grund av solens strålar.

  Behandling av ytliga blodkärl

  Behandlingen av ytliga blodkärl i ansiktet beror på orsaken. Om orsaken helt enkelt är åldrandet, finns det ingen specifik och garanterad behandling. Du kan behöva prova olika hudvårdsprodukter för att se vilken som passar dig bäst. Men det finns olika saker du kan göra för att se till att din hud är så frisk som möjligt. Du kan till exempel använda en fuktkräm med minst SPF 30. Du kan också använda solskyddsmedel med solskyddsfaktor 45+. Du bör fortsätta att göra dessa saker även när du inte upplever synliga tecken på blodkärl i ansiktet. Detta beror på att frisk hud förhindrar att dessa problem blir synliga. Dessutom bör du försöka hålla en hälsosam vikt. Övervikt ökar risken för diabetes och hjärtsjukdomar, vilka båda kan leda till hudproblem. När det gäller genetiska problem finns det ingen annan känd behandling än att undvika situationer och faktorer som ökar risken. Om du tidigare har exponerats för sol bör du försöka minska din exponering för solen. Den sista behandlingen för ytliga blodkärl i ansiktet är medicinering. I de flesta fall är detta dock bara nödvändigt om de andra hudvårdsbehandlingarna inte fungerar. Ändå finns det inget känt botemedel mot ytliga blodkärl när det gäller åldrandet.

  I vissa fall måste personer med risk för ytliga blodkärl anpassa sin dagliga rutin för att förhindra komplikationer. Det är också viktigt att hålla sig hydrerade och äta hälsosam mat. I de flesta fall förhindrar detta ytterligare komplikationer. Om du har detta tillstånd, ytliga blodkärl, måste du vara särskilt försiktig med din hud och hudvårdsprodukter som du låter flyta genom den. Du bör också vara medveten om de potentiella risker som är förknippade med inflammation av ytliga blodkärl och vidta lämpliga försiktighetsåtgärder. Till exempel bör du begränsa det vätska med söker tillsatser du dricker och du bör inte bada i solen under perioder med dålig blodcirkulation.

  Relaterade artiklar

  Om du vill veta mer om olika hudtillstånd, bör du kolla in relaterade artiklar i vårt Fakta-avsnitt. Vi har diskuterat olika hudrelaterade ämnen, till exempel torr hud, acne, rosacea, pormaskar, hyperpigmenteringar och mycket annat. Det finns emellertid ingen särskild artikel som behandlar hur man avlägsnar ytliga blodkärl i ansiktet. Ändå hjälper det att läsa dessa relaterade artiklar till att förstå mer om detta tillstånd.

   

  Våra populära artiklar

  Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Gå till kassanFortsätt handla

  Information

  Salongen

  Webbutiken

  SvenskaEnglish