• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Hur använda serum

Hur använda serum image 11

 

 Hur man applicerar serum i ansiktet?

Serum kan vara antingen vattenbaserade eller oljebaserade. Om serumet har en geléliknande konsistens så innehåller det vanligtvis inga lipider och ett sådant serum bör täckas med en dag- eller nattkräm.

Om serumet är en emulsion, innehåller ett sådant serum lipider och kan som regel användas under en kräm och som ett oberoende hudvårdsprodukt.

Serum bör appliceras på rengjord hud, efter tonic och i en liten mängd. Serum används på morgonen och kvällen, endast på morgonen eller endast på kvällen beroende på serum typ.

Kom ihåg att ansiktsserum är en koncentrerad hudvårdsprodukt så det räcker oftast med 2-3 droppar serum som ska fördelas över huden i ansiktet och på halsen. I vissa fall kan du lägga till ytterligare 1 till 2 droppar lokalt till problemområdet såsom åldersfläckar om du använder ett blekningsserum.

Serum bör appliceras med fingertopparna, med strykande eller klappande rörelser längs massagelinjer. Applicera ej en dag- eller nattkräm direkt efter applicering av serumet, ta en paus i några minuter, låt serumet absorberas helt.

Hur applicera serum ansiktet image 31

 

Kombination av Serum och kräm

En viktig punkt är valet av krämen som du applicerar efter serumet. Det finns serum, till exempel återfuktande serum, sådana som kan användas under nästan vilken kräm som helst.

Det finns serum som bör användas tillsammans med en kräm från samma produktserie, annars finns det risk att en felaktigt utvald kräm kommer att reducera dramatisk effektiviteten av ditt serum.

Därför om du inte är säker är det bättre att inte kombinera, utan fråga en hudterapeut, eller ta ett par - kräm och serum från samma produktserie. En sådan kräm kommer definitivt passa för användning med ditt serum.

Förresten vanligtvis i sådana fall kan du uppnå ett mer märkbart resultat. Om du till exempel kombinerar ett blekningsserum och en blekningskräm från samma produktserie kommer de att perfekt komplettera och förstärka varandras verkan.

Alla ansiktsserum Ansiktskrämer

Hudterapeuter rekommenderar:

Morgon.

Hudterapeuter rekommenderar att du lägger till ett lätt serum med vitamin C till din morgon ansiktsvård. Under dagen kommer det att skydda din hud från skador från fria radikaler. C-vitamin är också bra för att ljusna upp huden med åldersfläckar och post-akne. Om du har känslig hud, använd Vitamin C ansiktsserum en gång i veckan och se efter reaktioner.

 

Kväll.

För denna gång är ett ansiktsserum med hyaluronsyra väl lämpat. Den återfuktar din hud intensivt och gör den slät. Om du använder aknebekämpande eller anti-aging hudvårdsprodukter som torkar eller irriterar huden rekommenderas det att återfukta huden i flera lager då.

 

Du kan vara intresserad av

C vitamin serum Återfuktande serum

Serum tips image 81

 

Hur ofta kan serum användas?

Serum är koncentrerade hudvårdsprodukter därför används de i kurer. Som regel är kurens längd från 2 veckor till 2 månader och efter det är det lämpligt att ta en paus. Du kan upprepa kuren efter en tid eller genomföra en kur med ett annat serum, om det behövs.

Du kan genomföra sådana kurer 3-6 gånger om året beroende på hudens tillstånd och förekomsten av eventuella problem. Men hur mycket du än gillar serumet bör du inte använda det hela tiden! Du riskerar att överbelasta huden med aktiva ingredienser vilket i slutändan kan även att skada huden.

För att serumet ska fungera räcker det inte med en gång. De första synliga förändringarna visas först efter 2-4 veckors av regelbunden användning. Naturligtvis om du använder ett enkelt fuktgivande serum kommer huden att vara väl återfuktad omedelbart efter applicering.

Användning av serum i salonger

Hudterapeuter brukar använda aktivt serum i salongerna. Under professionella behandlingar appliceras serum ofta med hjälp av olika avancerade metoder, till exempel genom att använda mesoterapi, microneedling, fonofores eller mikroströmmar. Dessutom salongsbehandlingar inkluderar vanligtvis djup hudrengöring, massage och applicering av olika masker.

Naturligtvis med ett sådant komplett tillvägagångssätt penetrerar de aktiva ingredienserna bättre och djupare i huden, dess effektivitet blir högre, således resultatet är synligt även efter den första proceduren.

Ska jag inkludera serum i hemhudvård?

Inkludera serum i din hemvård vid behov – serum är ett riktigt effektivt och modernt hudvårdsverktyg.

Serum ansiktsbehandling image 21

 

5 skäl varför du bör lägga serum i din hudvårdsrutin

  1. Förbättring av hudens struktur. 
  2. Minska åldersfläckar och post-akne med regelbunden användning av serum.
  3. Förträngning av förstorade porer, vilket innebär minskning av pormaskar och finnar.
  4. Minskad svullnad i ansiktet.
  5. Bra återfuktning av huden.

Anti age serum Exfolierande serum Solskydd

OBS! Testa serum först! Gör alltid ett känslighetstest före användning speciellt om du har ett ansiktsserum med syra i din hudvårdsväska!

 

2022-12-02 / Maiia S

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish