• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Vitamin C serum

Vitamin C serum bild 91

Vad är Vitamin C Serum

Ansiktsserum är en koncentrerad, riktad hudvårdsprodukt för intensivhudvård. I vårt fall är dess aktiva komponent vitamin C.

Hur är C-vitamin bra för huden?

C-vitamin anses vara en av de mest effektiva ingredienserna som bekämpar glåmig hy, ljusar upp åldersfläckar och har en anti-aging effekt. C-vitamin kan kallas den mest populära ingrediens i hudvården. C-vitamin är bra eftersom det binder oxidationsprodukter som kan orsaka skador och inflammationer i huden, blodkärl och även förstöra kollagen. Till och med deltar C-vitamin i bildandet av den korrekta strukturen av kollagen.

Vitamin C är en utmärkt antioxidant. Den skyddar hudceller från de skadliga effekterna av fria radikaler, hjälper till att motstå oxidativ stress och förhindrar för tidigt åldrande av huden och blodkärl. Askorbinsyra minskar aktiviteten hos tyrosinasenzymet, därför rekommenderas hudvård med C-vitamin för pigmentering.

C-vitamin jämnar ut hudstruktur och hudton, minskar visuellt ytliga och djupa rynkor, ger lyster, återfuktar och mjukar upp huden omedelbart.

Du kan vara intresserad av

Vad är serum? Produkter med C vitamin

 

Vem ska använda C vitamin serum?

För att C vitamin serum bara ska ge fördelar bör det användas på ett rätt sätt. För din bekvämlighet har vi utarbetat grundläggande rekommendationer

C vitamin serum mot akne

Akne är en ganska vanlig hudsjukdom som orsakas av en inflammatorisk respons. Det är här C vitamin serum kommer hjälpa mycket.

Därför regelbundna hudvårdsrutiner med C vitamin serum kan hjälpa till att bli av med utbrott av akne.

Serum mot acne

 

C vitamin serum för rosacea

Serum C vitamin används också för att förebygga och bekämpa rosacea, eftersom det stärker och drar ihop vidgade blodkärl. För detta kan också användas geler, salvor och krämer med tillräckligt hög koncentration av C vitamin.

Serum mot rosacea

C Vitamin serum bild 92

C vitamin serum i kampen mot åldersrelaterade förändringar

Saken är att C vitamin är involverat i syntesen av kollagen, det huvudsakliga bindvävsproteinet, således är den nödvändig för att skydda huden från aggressiva miljöpåverkan.

Anti age serum

C vitamin serum mot pigmentfläckar

Vitamin C i sammansättningen av serum tar försiktigt bort de kåta fjällen av epidermis, gör huden slät, rengjord och strålande. Därför används det oftast för att bleka huden, jämna ut tonen, eliminera pigmentering och föryngra huden.

Serum mot pigmentfläckar

Hur man väljer rätt koncentration av C vitamin serum

Att hitta rätt koncentration för din hudtyp är avgörande för hur effektiv ett serum kommer att vara. Serum innehåller vanligtvis mellan 1% och 20% vitamin C. 

En konstant användning av C vitamin serum är viktigt för fotoskydd. Du kan använda C vitamin serum två gånger om dagen med åtta timmars paus. Serum med C vitamin i en koncentration av 10-20% är lämpligt för att ta bort pigmentering och fotoåldring. Ett 5% serum är effektivt för känslig hud och vid behandling av rosacea. Om du precis har börjat med C vitamin serum, börja med en låg koncentration på 5-10% och arbeta dig upp till 15% eller 20% allt eftersom din hud anpassar sig.

Det optimalt effektiva serumet anses vara med 15 % koncentration av vitamin C. Vid en koncentration på mer än 20 % absorberas inte C vitamin in i huden.

Var uppmärksam på pH! Ett serum med pH-värde under 3,5 hjälper till att stabilisera inträngningen av C vitamin i huden.

Kom på att Vitamin C vanligtvis elimineras kraftigt från huden inom fyra dagar.

 

Hur använda C vitamin serum

C vitamin serum kan användas när som helst på dagen det vill säga på morgonen, på kvällen, eller två gånger om dagen. Lätt serum med lågt innehåll av vitamin C rekommenderas att appliceras på morgonen för att förbättra hudens antioxidantskydd och förhindra fotoåldring.

Ett serum med en högre koncentration av C vitamin rekommenderas att appliceras på kvällen som en oberoende hudvårdsprodukt. Ett par droppar är tillräckligt för att berika huden med de nödvändiga aktiva ingredienserna och starta processerna för hudens reparation och förnyelse. De första positiva förändringarna kan ses efter några veckors kontinuerlig användning.

Till skillnad från hydroxisyror eller retinol gör C vitamin inte huden mer benägen att bli solbränd. Glöm dock inte att använda en solkräm med minst SPF30 efter ditt C vitamin serum! Detta solskydd bör blockera bredspektrum UVA/UVB-strålar. När serumet appliceras med ett lager solskydd kommer C vitamin ännu bättre att skydda huden.

Vitamin C fungerar bäst i kombination med vitamin E, ferulsyra, vitamin B och hyaluronsyra. Vitamin C och E är antioxidanter och stödjer varandra. För känslig hud kan det vara bra att välja en fuktkräm med C vitamin för en mildare effekt.

 

Hyaluronsyra serum E vitamin serum

Serum C vitamin bild 93

C vitamin serum används bäst som en ensam hudvårdsprodukt än att tillsättas i krämer eftersom C vitamin är oförenligt med vissa ingredienser och kan förstöras.

Om du har en retinolprodukt i din hudvårdsrutin använd den inte samtidigt med C vitamin serum. Inkludera i stället C vitamin serum i daghudvård och retinolprodukter i natthudvård.

Retinol serum Niacinamide serum

Dessutom rekommenderas inte C vitamin för användning med fruktsyror, bensoylperoxid, peptider. Dessa ämnen neutraliserar antingen effekten av C vitamin eller orsakar en negativ reaktion på huden.

Du kan kombinera olika serum: C vitamin serum appliceras först och bara efter 15 minuter kan du använda nästa serum. Det rekommenderas inte att använda mer än två serum under en skönhetsritual.

 

 

Vem bör vara försiktig med C vitamin serum

Användningen av vitamin C serum har praktiskt inga kontraindikationer och är lämplig för alla hudtyper. Glöm dock inte blekningseffekten, speciellt när du använder anti-aging produkter med vitamin C. Solskyddsmedel måste appliceras.

Hur man förvarar vitamin C serum

C vitamin serum delas in i två kategorier: vattenbaserade och vattenfria. 

Vattenbaserat C vitamin serum är mer instabilt och känsligt för ljus. Av denna anledning förvaras det vanligtvis i ogenomskinliga flaskor eller bärnstensfärgade flaskor (de släpper inte igenom solljus). Det är viktigt att säkerställa förpackningens täthet. Förvara produkten på en mörk, sval plats. Om färgen på serumet har blivit mörk eller grumlig och lukten är stickande, har serumet redan oxiderat.

Vanliga frågor om vitamin C serum

Ska jag använda C vitamin serum på morgonen eller på kvällen?

Även om det inte finns någon strikt regel, är den bästa tiden för C vitamin serum på morgonen. I det här fallet kommer C vitamin att skydda huden från de skadliga effekterna av fria radikaler i hela dagen. 

OBS! Denna regel fungerar för serum med en askorbinsyrakoncentration på högst 15 %. Om koncentrationen är högre är det bättre att använda produkten på kvällarna.

Ska jag applicera C-vitaminserum på torr eller fuktig hud?

För att minska risken för irritation av den sura formen av vitamin C, bör vitamin C serum appliceras på torr hud. Om din hud är känslig kan du applicera en återfuktande eller vitaliserande tonic först. 

  OBS!

OBS! Se till att vänta tills tonic är helt absorberad. 

 

För en maximal effekt bör C vitamin serum appliceras direkt efter rengöring och på torr hud.

Samtidigt fungerar serum med stabilt C-vitamin bättre efter återfuktande ansiktsvatten och även på lätt fuktig hud.

frågor om vitamin C serum bild 94

Ska jag lägga en ansiktskräm på C vitamin serum eller inte?

Allmän rekommendationen är ja, efter serumet ska du applicera en ansiktskräm. Men först och främst beror det på den specifika produkten och hudens reaktion.

Viktigt att komma ihåg! Om serumet innehåller den sura formen av vitamin C, vänta 15 minuter innan du applicerar krämen. Om C-vitamin är stabilt kan du genast använda en ansiktskräm.

Ansiktskrämer

C vitamin serum 5%, 10%, 15% eller 20%?

För känslig hud och för den första introduktionen av askorbinsyra är det bättre att börja med en låg koncentration på 5-10%. Om huden är stram, icke-reaktiv eller redan redo för en mer aktiv behandling, kan du gå till alternativet med en koncentration på 15%. C-vitamin i koncentrationer på 20% och över fungerar redan som en peeling och rekommenderas inte för tunn, känslig och problematisk hud.

Ska jag exfoliera huden innan C vitamin serum?

För att undvika eventuell irritation är det bättre att inte använda enzympeeling, skrubb, ansiktsvatten med syra, retinoider innan du applicerar C vitamin serum.

Exfolierande produkter

Ska jag förvara C vitamin serum ljust och varmt eller i kylen och mörkt?

Askorbinsyra är mycket instabil. Därför är det så viktigt att förvara C vitamin serum på en mörk, sval plats efter att det öppnats. Efter varje användning ställ serumet i en kartong och lämna på en hylla i kylen.

Serum med stabilt C-vitamin kan förvaras i rumstemperatur men borta från direkt solljus och värmeelement.

Tips om vitamin C serum

Ska jag använda C vitamin serum snabbt eller har jag tid över?

Vitamin C serum bör användas så snart som möjligt efter öppnandet. Det är viktigt att skynda sig för att förhindra att produkten oxiderar. Kom ihåg! Det är tillåtet att använda ett lätt gulaktigt serum. Men om den har blivit mörkgul/brun och lukten har ändrats så har C-vitamin oxiderat och det går inte längre att använda en sådan produkt.

Med stabilt C-vitamin finns inga sådana problem.

Ger C vitamin serum ett resultat direkt eller måste jag vänta?

Effekter som kan ses direkt efter applicering: friskhet, toning, lyster, ytlig återfuktning.

Effekter som uppträder efter 3-8 veckors regelbunden användning: ljusare pigmentering, jämnare hy, förbättrad tonus.

2022-12-04 / Maiia S

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish