• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Allt du behöver veta om hudvård

 

Populära taggar

Vad är Akne Akne - orsaker och behandling Allt om Ansiktsmasker Vad är serum Användning av Ansiktsmasker Hur använda serum Rosacea behandling Vad är micellärt vatten? Vad är Vitamin C Serum Vad är AHA? Vad är Mesoterapi? Vad är Skinbooster? Vad är Fraktionerad CO2 laser behandling? Vad är en enzympeeling? PRX-T33 sommartid Hudvård Kemiska peelingar Finnar Pormaskar Retinol Rosacea Ingredienser Vitaminer Märkningar Makeup

Här hittar du artiklar om ingredienser, vitaminer, produktmärkningar och certifieringar, hudvårdsfakta och behandlingsrekommendationer.

 

 

Hudvårdsrutin steg för steg

Varför är det så viktigt med rätt hudvårdsrutin?

Som hudterapeuter träffar vi människor med olika hudtillstånd, men alla våra kunder vill få en vacker, mjuk hud utan finnar, pormaskar och solfläckar. Skönhetsbehandlingar spelar sin roll på traven mot en felfri hud, men det som är ännu viktigare är vad du gör hemma, med andra ord hudvårdsrutin. Vi brukar alltid rekommendera våra kunder att följa åtminstone den minimala hudvårdsrutinen, om de verkligen vill se skillnad. I det bästa fallet är det förstås bäst att följa den fullständiga hudvårdsrutinen, för att få ut en full effekt av skönhetsprodukter och ansiktsbehandlingar.

Hudvårdstips Fakta om hudvårdsrutiner steg för-steg bild 99

Vad består en bra hudvårdsrutin av?

En bra hudvårdsrutin består av flera steg. Ibland skiljer vi på en minimal hudvårdsrutin - det absoluta minsta du ska göra för att ha en frisk lysterfylld hud. En avancerad eller fullständig hudvårdsrutin, dvs en komplett hudvårdsrutin som inkluderar lite fler steg och hudvårdsprodukter. Den absoluta minimum som du ska göra inkluderar följande 3 steg:

  • Rengöring

Rengör hud både morgon och kväll. Anledning till detta är att huden är det största organet i kroppen. Huden har en viktig funktion – att skydda oss mot omgivningen. Därför samlas det föroreningar, talg och bakterier på din hy. Allt detta orsakar inflammationer samt finnar om inte huden regelbundet rengörs med en bra rengöring. Så första steg i bra hudvårdsrutin ska vara en rengöring, var inte snål - investera i en bra ansiktstvätt.

  • Toning

Ett ansiktsvatten är mycket underskattad hudvårdsprodukt. Ansiktsvatten eller toner är skapad för att normalisera hudens pH-värde, ta bort rester av damm, föroreningar och motverkar uttorkning av huden. På så sätt är ansiktsvatten ett avslutande steg i rengöringsprocessen.

  • Återfuktning

Vår hud är ett stort organ och förlorar mycket fukt. Det märks inte lika mycket på kroppen, pga att vi har kläder. Men ansiktet är hela tiden exponerad för luften och huden där blir snabbt torr och glåmig. En fuktkräm är därför ett måste i daglig hudvårdsrutin. Det finns idag flera varianter på bra mjukgörande hudvårdsprodukter, både dagkrämer och nattkrämer, 24-timmars krämer eller serum.
 

Vilka fler steg ska ingå i en komplett hemmavård för huden?

Utöver de tre stegen som jag beskrivit i rubriken ovan inkluderar en bra hudvårdsrutin 3 följande komponenter:

  • Exfolierande

Ansiktsskrubb, enzympeelingar, AHA&BHA peelingar polerar bort ytliga döda hudceller, ger huden mer lyster och förbättrar hudstrukturen. Utöver detta hjälper de att få in mer fukt med näring i hy. Välj inte bort exfolierande hudvårdsprodukter från din hudvårdsrutin om du vill ha en fräsch och lysterfylld hud.

Fakta och tips om hudvårdsrutiner rea bild 97

  • Ansiktsmasker

Ansiktsmasker är expressleverans av näring, fukt med vårdande ingredienser till huden. Ansiktsmasker innehåller extremt mycket nyttiga ämnen som främjar hudens hälsa. Masker arbetar effektivt på specifika hudtillstånd/problem. Vi rekommenderar starkt att använda ansiktsmasker om du har mycket torr hud, akne eller ojämn hudfärg.

  • Essence & Booster & Serum

Mycket potenta hudvårdsprodukter som har ett visst specifikt hudproblem som sin target och slår hårt på den. Vill du bli av med finnar? Använd essence mot akne i daglig hudvård. Har du många solfläckar som du vill minska? Essence mot pigmenteringar är din bästa vän! Vill du släta ut huden och få lite lyft? Essence med anti-age effekt hjälper dig att snabbt få ett ungdomligare utseende.

Hur väljer man bästa hudvårdsprodukter för hemmabruk?

Du ska välja skönhetsprodukter du använder hemma utifrån din hudtyp, ålder, ditt hudtillstånd/hudproblem som du vill arbeta med. Fråga gärna hudterapeut om du inte säker på vad för hudtyp du har eller gör en enkel test här.

Hudvård tips bild 110

 

 

Våra populära artiklar

Varför får man finnar? Vad är retinol? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol? Hur behandlar jag finnar? Hudvårdsprodukter mot finnar

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish