• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

 Retinol användning bild 79

Hur använder man retinol

 

Om du aldrig använt dig av hudvårdsprodukter med retinol förut, ska du först vänja in huden. Att vänja in huden för retinol kräm utan att huden börjar flagna, kännas torr och obehaglig är mycket viktig. Det kan ta några veckor beroende på hur hög koncentration av A vitamin i hudkräm du har. Fråga alltid din hudterapeut innan du köper ansiktskräm med retinol om det ska passa dig och hur du ska använda ansiktskrämen.

Lyssna på din hud när du ska börja använda hudvård  med retinol! Huden kan börja bli torr och flagna om du använder för mycket av retinol kräm eller serum eller om du har för hög koncentration av retinol i din produkt. Vänj in huden först (läs mer om hud man gör under nästa rubrik)

Retinol kräm >>>

A vitamin retinol Användning bild43

Här kommer några regler om hur man använder retinol:

 • Vänj in huden först!
 • Använd ansiktskräm med retinol/serum med retinol på kvällen. Vitamin A bryts snabbt ner av solen och blir därför inaktiv under dagen.
 • Applicera retinol kräm på torr, rengjord hud. Fuktig hud absorberar A vitamin för snabbt och det kan orsaka torrhet och obehag i huden.
 • Om du använder hudvårdsprodukt med retinol för första gången, välj produkter med återfuktande ingredienser, eller köp en bra återfuktande ansiktskräm som ska mjukgöra huden och minska retinolens uttorkande egenskap.
 • Använd alltid solskyddskräm på dagen för att skydda huden mot solfläckar och pigmenteringar. Välj dagkrämer med lite högre SPF när du använder nattkräm med retinol.
 • Om du har torr hud välj retinol olja istället för retinol kräm. Du med fet och blandad hud rekommenderas att köpa retinol serum.
 • Blanda aldrig retinol hudkräm eller retinol serum med en annan produkt! Du vet inte hur ingredienserna i olika ansiktskrämer kommer att reagera med varandra. Blanda alltså inte två ansiktskrämer när du använder hudvårdsprodukter med A vitamin. Om du vill lägga flera produkter på varandra, fråga först din hudterapeut om du får göra det med dessa produkter, men försök att undvika användning av andra hudvårdsprodukter tillsammans med din retinol kräm eller retinol serum. 

retinol vitamin a före och efter bild 56

 

  Hur ofta ska användas vitamin a bild 12

   

  Hur ofta ska man använda retinol

   

  Den bästa strategin när det gäller att börja använda hudvård med vitamin A är att börja lågt och successivt öka mängden av produkten. Anledning till att vänja in huden för retinol är att A vitamin är mycket stark komponent i hudvårdsprodukter och kan ge en kraftfull reaktion på huden om för mycket appliceras på en gång. Om du överdoserar med retinol för huden, kan huden börja flagna, bli torr och ljuskänslig. Följ noga instruktioner om vart på ansiktet och vilken tid på dygnet du ska applicera just din hudkräm med retinol.

  Om du aldrig förut använde retinol i din hudvård, börja med att applicera hudkräm med retinol en dag i veckan under tre veckor. Öka sedan antal appliceringar till 2 gånger i veckan, men inte varandra följande dagar. Gör så i 3 veckor till och öka sedan till 3 gånger i veckan. Efter tre veckor kan du applicera A vitaminsyra kräm varannan dag i tre veckor till. Gå sedan över till att använda hudkräm med retinol varje dag. 

  Retinol serum >>>

  Följ instruktioner på din hudkräm med retinol angående hur ofta du ska använda den. Använd inte mer än vad som står i instruktioner. Fråga oss om du är osäker hur ofta du ska använda just din retinol kräm.

  Retinol när man är gravid eller ammar

  Retinol är kontraindikerat vid graviditet! Använd inte retinol krämer om du är gravid eller tänker bli gravid under kommande året. Fråga alltid läkare om du tar retinol som kosttillskott eller använder retinol i din hudvård. Du ska inte heller använda ansiktskräm med retinol om du ammar.

  Hudkonsultation VIDEO >>>

  Retinol gravid ammar bild 58

  2020-09-03 / av Maiia S 

   

  Till hudvårdsprodukter med Retinol Till ansiktsbehandlingar med Vitamin A

  Våra populära artiklar

  Vad är retinol? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol? Vad är finnar? Hur behandlar jag finnar? Hudvårdsprodukter mot finnar

  Tillbaka till Fakta om Retinol

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Gå till kassanFortsätt handla

  Information

  Salongen

  Webbutiken

  SvenskaEnglish