• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Hur applicera ansiktskräm bild 1

Hur du applicerar ansiktskräm

Syftet med ansiktskräm är att ge näring och skydda huden. Det kan vara mycket fördelaktigt för dem som lider av rosacea, eksem och psoriasis. Ansiktskräm kan också användas som en nattbehandling mot akne, och ibland även som ett alternativ till daglig applicering av solskyddsmedel. Du bör leta efter produkter som innehåller vitamin A, C och E samt antioxidanter, som hjälper till att neutralisera fria radikaler i din kropp, vilket i sin tur kan främja läkning.

Hur man applicerar ansiktskräm

Den allmänna tumregeln för applicering av ansiktskräm är att följa denna ordning:

 1. Tvätta ansiktet innan du applicerar krämen
 2. Applicera krämen i ansiktet, undvik området runt ögon och mun
 3. Vänta några minuter innan du fortsätter med dina hudvårdsrutiner
 4. Om du känner att ditt ansikte får ett tråkigt utseende, applicera krämen på nytt varannan timme eller efter att du tvättat ansiktet.

Ansiktskräm ska inte förväxlas med smink, som har ett helt annat syfte. Din makeup kan till exempel bidra till att förbättra din huds utseende, men den kan också orsaka dig mer skada än nytta. Å andra sidan kan ansiktskräm stärka hudens naturliga försvar mot åldrande effekter av ultraviolett strålning och föroreningar, vilket ger dig en bättre chans att se ung ut.

Fördelarna med ansiktskräm

Det finns så många fördelar med att använda ansiktskräm, några av dem nämns nedan:

 • Den kan användas som en punktbehandling mot akne, vilket hjälper till att rensa upp din hy och ge dig ett friskare utseende
 • Den kan användas som en nattbehandling mot akne, och vissa användare säger till och med att den kan stoppa framtida utbrott
 • Den kan användas för att minska uppkomsten av rynkor och fina linjer
 • Den kan användas för att lugna hud som har blivit allvarligt skadad på grund av brännskador eller solexponering
 • Den kan användas för att snabbt lindra obehaget av rodnad, svullnad, och irritation
 • Det kan användas för att mjuka upp grova hudfläckar och bleka ut åldersfläckar
 • Det kan användas för att förstärka hudens naturliga lyster
 • Det kan användas för att skydda huden mot skadliga UV-strålar och väder och vind
 • Det kan användas för att behandla torr hud och även hud som har skadats av vattenexponering (t.ex, i form av havsvatten eller svett)
 • Den kan användas för att förebygga finnar tack vare dess förmåga att upprätthålla den naturliga balansen av bakterier i ansiktet

Du bör vara försiktig med

Samtidigt som det finns många underbara fördelar med att applicera ansiktskräm måste du vara försiktig med några saker innan du börjar:

 • Det är mycket viktigt att inte applicera ansiktskräm på trasig eller sprucken hud, eftersom det är mer sannolikt att krämen kan orsaka mer skada än nytta. 
 • Applicera inte ansiktskräm på irriterad hud, eftersom det kommer att förvärra situationen.
 • Applicera inte ansiktskräm om du redan använder en annan produkt som är tänkt att förebygga akne eller andra typer av missfärgningar i huden, eftersom det troligen kommer att orsaka en konflikt av åtgärder. Det blir med andra ord svårt för dig att veta vilken produkt du ska använda. I det här fallet är det bäst att konsultera en läkare eller gå till din hudterapeut, som kan ge dig råd om vilka produkter du ska använda för din specifika hudtyp.
 • Det är viktigt att använda en solkräm med SPF 50+, åtminstone när du är i solen. Annars ber du om problem.

När ska du applicera ansiktskräm?

Det finns vissa tider under dagen som du bör applicera ansiktskräm och andra som du bör undvika. Som en allmän tumregel bör du applicera ansiktskräm efter att du tvättat ansiktet på morgonen och innan du går och lägger dig på kvällen. Att applicera ansiktskräm efter att du har tvättat ansiktet bidrar till att förbättra hudens kondition, regenererings förmågan, hjälper huden att absorbera nyttiga ämnen eftersom den är nytvättad och därför inte är smutsig av föregående dags aktiviteter.

Vissa personer anser att det är mest effektivt att applicera ansiktskräm på morgonen, medan andra anser att det är bäst att applicera den på kvällen. I slutändan måste du avgöra vad som fungerar bäst för dig, eftersom allas ansikte är olika. Ibland kan du behöva applicera den oftare på morgonen, medan du vid andra tillfällen kan behöva applicera den på kvällen.

Förvaring av din ansiktskräm

Lika som de andra produkterna i din hudvårdsrutin måste ansiktskrämen förvaras på en sval, ren plats bort från värme och fukt. Det är viktigt att förvara vissa ansiktskrämer i kylskåpet, eftersom den kan effektivare förebygga akne om den är kall. När du förvarar ansiktskräm i kylskåpet ska du se till att du inte placerar några behållare med is i direkt kontakt med krämen, eftersom detta kan leda till att isen smälter och skadar din ansiktskräm. Av denna anledning är det bäst att förvara is i frysen och ta bort den vid behov.

När du förvarar ansiktskräm i ditt kylskåp måste du se till att den är tätt inpackad så att den inte utsätts för luft. Detta eftersom syre är en av de faktorer som kan få din hud att försämras. När du förvarar ansiktskräm i kylskåpet bör du rådgöra med tillverkaren för att fastställa produktens livslängd. Vissa människor har upptäckt att deras ansiktskräm håller längre när de förvaras i kylskåpet (jämfört med när den förvaras i rumstemperatur), så du kanske vill överväga detta alternativ om du känner att din produkt håller på att förlora sin styrka.

Alternativ till ansiktskräm

Men även om ansiktskräm är en oumbärlig del av din hudvårdsrutin finns det andra produkter som du kan överväga att använda istället, beroende på dina behov. Om du till exempel letar efter en produkt som kan användas för att snabbt lindra obehaget av rodnad, svullnad och irritation, så kanske du vill prova en aktuell SOS-produkt, som vissa hävdar är det mest effektiva sätt för denna situation. Ett annat alternativ är att använda ett serum, som kan bidra till att förbättra hudens tillstånd. Sist men inte minst, om du letar efter en produkt som kan bleka åldersfläckar och förbättra din huds naturliga lyster, så kanske du vill prova ett melaninsolution, som vissa hävdar kan göra just det.

 

2023-03-05 av Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish