• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Hur man väljer hudvårdsprodukter

Hur välja hudvårdsprodukter

Val av hudvårdsprodukter är en av de viktigaste delarna av en hudvårdsrutin, särskilt för dem som bär smink dagligen. Även om vi inte rekommenderar att man går över gränsen med hudvårdsprodukter, kan de minst tre gånger i veckan hjälpa till att hålla huden fräsch och ren. Dessutom rekommenderar hudterapeuter att man får ansiktsbehandlingar, vilka många säger hjälper till att minska stress och ångest. Så i den här artikeln ska vi ge dig sex tips för att göra din ansiktsvård hemma på ett effektivt sätt så att du kan få ut det mesta av den.

Skapa en rutin

För att se till att du får ut det mesta av din ansiktsvård måste du skapa en rutin. På så sätt vet du vilka produkter du behöver använda och hur länge du behöver låta produkten verka i ansiktet varje gång du tvättar det. Nyckeln är att hitta produkter som fungerar bra tillsammans och som inte överväldigar din hud. Om du fortsätter att byta hudvårdsprodukter ofta kommer du troligen att sluta använda en sminkprimer, vilket de flesta dermatologer säger är värdelöst och faktiskt kan täppa till porerna i din hud. Så prova några produkter tills du hittar en kombination som fungerar bra för din hud. Kom ihåg: mindre är mer! Prova några få produkter åt gången så att du inte hamnar i en blandning av en massa olika produkter med okända och eventuellt skadliga ingredienser.

Använd produkter som mäts i milliliter eller droppar

När du mäter ut en produkt för användning ska du alltid utgå från milliliter eller droppar av produkten. Det är lätt att missa 1/10 av en tesked av det här eller en matsked av det där, men om du använder en mätbägare får du definitivt rätt mängd varje gång. När du kontrollerar ingrediensförteckningen på förpackningen ser du också hur mycket produkten faktiskt kostar, snarare än kostnaden per enhet, som kan variera kraftigt beroende på säljaren.

Undvik att använda produkter med olja

Som med alla andra delar av din hudvårdsrutin vill du inte heller överdriva med olja i ansiktet. Fet hud är ofta svår att rengöra eftersom oljor blockerar porerna vilket gör det svårare för andra produkter att absorbera i huden. Den bästa lösningen är att undvika att använda oljor helt och hållet under din ansiktsrutin. Några alternativ är sheasmör och kokosolja. När det gäller hur länge du ska låta oljan sitta kvar i ansiktet beror det verkligen på vilken produkt du använder. Vissa experter säger att du ska låta den sitta kvar i 15 minuter innan du sköljer av den, medan andra säger att 20 minuter räcker. Du kommer att veta vad som känns bäst för din hud efter att ha provat några produkter.

Använd endast produkter som är lämpliga för din hudtyp

Det finns några allmänna riktlinjer när du väljer hudvårdsprodukter, men för att passa varje person är alla produkter inte skapade lika. Du måste bestämma din hudtyp, som till stor del baseras på din genetik men också på hur du lever ditt liv. Du kan hitta en guide för att bestämma din hudton här, och om du är osäker på vilken hudtyp du har kan du fråga din hudläkare eller en vän som vet vilken hud du har. Innan du använder någon produkt måste du se till att den är utformad för din hud. Om du har fet hud behöver du förmodligen inte en exfoliant och vice versa. Det är därför det är bäst att undvika produkter med olja, eftersom de bara gör din hud sämre.

Prova nya produkter då och då

Som med alla andra delar av din hudvårdsrutin vill du prova nya produkter med jämna mellanrum. Om du inte gör det kan du bli mottaglig för hudåkommor, så det är alltid en bra idé att prova nya produkter för att se vad som fungerar bäst för din hud. Många tror att om en produkt inte är ny kommer den inte att fungera lika bra. Detta kunde inte vara längre från sanningen. Det är alltid en bra idé att prova nya produkter eftersom de är nya. De kanske inte är testade på din hud ännu, men det betyder inte att de inte kommer att fungera perfekt för dig.

Ta din tid

Att ta dig tid när du rengör din hud är en av de viktigaste sakerna du kan göra. När du tvättar ditt ansikte tar du bort smuts och olja som det samlat på sig medan du sov. Det betyder att ju tidigare du börjar rengöra och vårda din hud desto bättre. Vissa människor gillar att börja med att tvätta ansiktet varje kväll innan de går och lägger sig, medan andra föredrar att göra det på morgonen eller efter att ha tagit en varm dusch. Experimentera och se vad som fungerar bäst för dig så att du kan få ut det mesta av din ansiktsvård.

När du väljer produkter att använda under din ansiktsrutin, kom ihåg att undvika oljor eftersom de täpper till dina porer. Många människor upplever underbara resultat av att använda hudvårdsprodukter med kokosolja som en del av sin hudvård, så prova det! Du kan också prova använda hudvårdsprodukter med sheasmör, mandelolja eller grapefröolja i ansiktet som hudterapeuter föreslår.

 

2023-03-04 av Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish