• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Kemisk peeling hemma bild 11

Kemisk Peeling hemma. Risker och biverkningar.

Kemisk Peeling hemma. Det är den nya coola grejen. Alla vill prova det. 

Det är extremt lätt att använda. Det tar inte lång tid. Och bäst av allt, de är relativt smärtfria. 

Det finns en anledning till att kemisk peeling för hemmabruk sveper över världen. Folk provar det för att det fungerar. Och vet du vad? Det gör underverk. Det kan man inte förneka. Hur effektiva de än är, så är det mycket mer att veta när man ska använda en kemisk peeling hemma och när man inte ska göra det.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom riskerna och biverkningarna av kemiska peelingar för hemmabruk, samt hur man använder dem effektivt. Vi kommer också att rekommendera när det är bäst att helt undvika kemisk peel.

 

Fakta om kemiska peelingar

Det är viktigt att förstå några viktiga fakta om kemiska peelingar innan du applicerar en på ditt ansikte.

Det första faktumet är att kemiska peelingar avlägsnar det övre skiktet av huden. Det är därför de ofta kallas "epitelskal" eller "topiska skal". När du plockar av det övre skiktet av huden, ger du kroppens största organ en ny start. Detta är en stor sak, som du kommer att få se.

Kemiska peelingar image 2

Kemisk peeling ansiktsbehandling

Kemisk Peeling är ett effektivt sätt att fräscha upp hy och inge den en ökad lyster. Denna magiska ansiktsbehandling med ...

Läs mer >>>

Ett annat viktigt faktum om kemiska peelingar är hur snabbt de fungerar. De flesta märker en skillnad efter bara en applicering. När du har applicerat en kemisk peeling på ditt ansikte, kommer den börja verka på mindre än en minut. 

Man behöver inte heller oroa sig för biverkningarna av kemisk peeling för hemmabruk. Dessa är också ofta överdrivna. Vanliga biverkningar är hudrodnad och ev. liten fjällning. Dessa är emellertid milda och varar inte länge. Den farligaste biverkningen är den allvarliga allergiska reaktionen som vissa människor har på syran i kemiska peelingar. Lyckligtvis är detta mycket sällsynt.

TIPS:

Gör alltid en patch-test innan do börjar med en ny hudvårdsprodukt!

 

Hur man använder en kemisk peeling hemma

Det bästa sätt att använda en kemisk peeling är att applicera den direkt efter att du har haft en rengörande ansiktsbehandling. 

Som tidigare nämnts är kemiska peelings enkla att applicera. Det enda kravet är att du behöver ansiktstvätt för att förbereda huden inför applicering. När du har tvättat ansiktet, torka det med en engång pappershandduk eller en ren ansiktsduk. Var försiktig med att gnugga ansiktet för hård, eftersom det kan orsaka rynkor och ytliga mikroskador på huden.

Kemisk peeling mot akne image 2

Kemisk peeling acne & acneärr behandling

Kemisk peeling mot acne är en kurbehandling som inkluderar ...

Läs mer >>>

Efter kemisk peeling behandling hemma applicerar du fuktkrämen i en tjock, jämn beläggning. Nyckeln till framgångsrik hemmabehandling med kemisk peeling är att se till att huden är tillräckligt mycket återfuktad efter att du använder peelingen för hemmabruk. Om du applicerar fuktkrämen fem-tio minuter efter att ha använt kemisk peeling kommer peeling att vara mer effektivt.

Kroppens största organ behöver lite tid att återställa sig efter en kemisk peeling behandling. Därför bör du vänta minst två veckor innan du applicerar en kemisk peeling på din hud igen.

 

När du bör undvika kemisk peeling

Tyvärr finns det tillfällen då det är bäst att undvika kemisk peeling. Personer som tidigare har haft allvarliga hudreaktioner mot kemikalier bör inte använda kemiska peelingar. Det finns också fall då det inte alls rekommenderas att du använder en peeling. 

Om du har känslig hud rekommenderar vi att inte använda makeup två veckor efter en kemisk peeling behandling. Detta beror på att kemikalierna i dessa sminkprodukter kan orsaka hudirritation. Det bästa rådet är att undvika att använda smink när du har kemisk peeling kur. Du kan applicera dessa produkter igen när huden har återställt sig.

TCA kemisk peeling image 2

TCA kemisk peeling behandling

TCA behandling är mycket populär ansiktsbehandling och många frågar oss om vad ingår i TCA behandling ...

Läs mer >>>

Vissa människor tror att den bästa tiden att applicera en kemisk peeling är på morgonen. Detta är emellertid inte nödvändigtvis sant. Flesta människor har goda resultat av att använda kemisk peeling på kvällen. Så ta hänsyn till den här faktorn innan du fattar ett beslut.

Även om det finns fall då det är bäst att undvika kemisk peeling, är de fortfarande ett bra alternativ för att behandla vissa tillstånd. Om du har melasma eller missfärgning av huden bör du rådgöra med din hudspecialist för att ta reda på om en kemisk peeling är rätt behandling för dig. I vissa fall kan den rekommendera en anpassad kemisk peeling hemmakur för att ge huden en permanent lösning.

 

Risker och biverkningar av kemisk peeling hemma

Det är viktigt att vara medveten om riskerna och biverkningarna av kemiska peelingar hemma. De är inte alla godartade, som du kanske tror.

Även om kemiska peelingar för hemmabruk är lätta och har ett kompislag av produkter som hjälper dig med appliceringen, är kemiska peelingar inte ett panaceum. Detta beror på att de har en biverkning som inte kan ignoreras - hudförlust. Som du vet är huden ditt största organ som har en bestående förmåga att kasta sitt översta lager. När det händer exponeras hudens innersta celler. Dessa celler är mer mottagliga för solskador, skador från fria radikaler och miljögifter. Så det är bäst att vara noggrann med skyddande och reparerande hudvårdsprodukter när du väljer att utföra kemisk peeling hemma. 

Kemisk peeling AHA image 2

AHA kemisk peeling

AHA peeling är en ansiktsbehandling med fruktsyror som passar ...

Läs mer >>>

I vissa fall kan det vara ganska allvarligt om hudens översta lag ska dras bort eller skrubbas av mekaniskt efter en kemisk peeling. Det kan till och med gå utöver vad som normalt anses vara normalt. När detta händer kan det vara mycket smärtsamt. Man riskerar att få bistående ärr och pigmenteringar. Vissa människor har till och med varit tvungna att gå igenom flera avancerade hudbehandlingar för att få sin hud tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd. Så även om riskerna är lite större än vad du skulle stöta på med en enkel skrubbning, är det fortfarande inte något att skratta åt. Det kan också vara ett tecken på djupare hudproblem.

Det är viktigt att komma ihåg att varje persons hud reagerar olika på peeling. Vissa människor kan få allvarliga allergiska reaktioner på syrorna i kemiska peelingar. 

Det är också viktigt att förstå att även om kemiska peelingar för hemmabruk är relativt säkra och har färre biverkningar, betyder det inte att de garanterat fungerar för alla. Det är alltid bäst att testa innan man använder nya produkter. På så sätt kan du vara säker på att du inte slösar bort din tid eller orsakar allvarlig skada på din hud. 

Om du har provat kemiska peelingar för hemmabruk och funnit dem effektiva, så bra. Fortsätt använda dem. Var bara säker på att du vet när och var du ska undvika dem.

2023-07-09 av Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish