• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Micellärt vatten

Micellärt vatten image 1

Allt du behöver veta om Micellärt vatten

Vad är micellärt vatten och hur skiljer det sig från tonic? Hur man väljer det och korrekt inkluderar det i din dagliga hudvårdsrutin? Hur fungerar micellärt vatten? Vi har samlat information om micellärt vatten, reglerna för dess val och användning.

 

Vad är micellärt vatten?

Det är en mild och delikat rengöring som skonsamt tar bort orenheter och sminkrester från huden. Verkan av micellärt vatten är baserad på miceller - små partiklar av ytaktiva komponenter (ytaktiva ämnen) med en specifik struktur.

Miceller är tvålagersfärer. Principen för deras verkan är som följer: det yttre skiktet attraherar vatten och vattenlösliga komponenter, och det inre skiktet avvisar vatten, men attraherar fettlösliga komponenter. Tack vare denna struktur dras fettlösliga partiklar av smink och föroreningar in i micellerna och avlägsnas sedan lätt och försiktigt från hudytan. Dessutom innehåller sammansättningen av micellärt vatten speciella filmbildande ämnen vilka som en magnet håller föroreningar på en bomullspads. Detta möjliggör en högkvalitativ rengöring.

 

Vad är micellärt vatten bild 2

 

Vad är micellärt vatten gjort av?

Den flytande formen av micellärt vatten gör det väldigt likt termal- eller vanligt vatten, men kemiskt är de helt olika strukturer. Sammansättningen av micellärt vatten inkluderar renande och regenererande ingredienser som inte finns i vanligt vatten. Termalvatten, tack vare mineralerna som ingår i dess sammansättning, är utformat för att aktivt återfukta och återställa huden.

Sammansättningen av olika märken av micellärt vatten kan innehålla följande typer av ytaktiva ämnen (vi ger de vanligaste alternativen):

 • Laurylglukosid eller kokoglukosid - ingredienser baserade på socker och fettalkohol, som ofta erhålls från kokosnötolja;
 • Polyetylenglykol - en ingrediens av kemisk produktion;
 • Poloxamerer är speciella syntetiska ämnen.

Micellärt vatten kan innehålla andra ämnen som är viktiga för hudskyddet:

 • Ceramider är lipider som är komponenter i hudens naturliga skyddsbarriär.
 • Olika typer av ceramider hjälper till att behålla fukten i huden och stärker dess skyddande funktioner.
 • Niacinamid (B-vitamin) har en lugnande effekt på huden.
 • Glycerin hjälper till att behålla fukten i det övre lagret av huden (epidermis) och har en mjukgörande effekt.
 • Kolesterol är en organisk förening som ingår i strukturen av hudens skyddande barriär och fungerar som en mjukgörande och regenererande ingrediens.
 • Fytosfingosin är en lipid som hjälper till att återställa hudens egen skyddsbarriär och förhindrar fuktförlust från dess övre skikt.

Det är viktigt att notera att micellärt vatten inte innehåller några doftämnen. Skapad i samarbete med hudläkare, täpper den inte till porerna och är lämplig för känslig hud och områdena runt ögonen.

Vad är skillnaden mellan tonic och micellärt vatten

Micellärt vatten anses ofta vara ett alternativ till tonic – men är det rätt? I själva verket är detta inte sant. Tonic och micellärt vatten har samma likvida form men deras syfte och funktioner är olika.

Micellärt vatten används i det första skedet av daglig hudvård, för att rengöra huden. Toner används i slutet för att återbalansera huden, tillföra fukt och förbereda för applicering av dag- eller nattprodukter. Micellärt vatten och ansiktsvatten är ofta inte utbytbara utan de kompletterar varandra och båda är en viktig del av din dagliga hudvårdsrutin.

Kolla Ansiktsvatten och Tonic >>>

Varför ska du välja micellärt vatten som din rengöring?

Det unika med micellärt vatten är att det ger både effektiv och skonsam rengöring. Grejen är att miceller fungerar som en magnet och drar till sig partiklar av smink och fett, som sedan enkelt kan tas bort med en bomullsrondell. Samtidigt förstörs inte hudens lipidstrukturer och därför känner huden inte obehag och torrhet efter användning av micellärt vatten.

Det är viktigt att notera att micellärt vatten fungerar på ett komplext sätt och löser flera problem samtidigt:

 1. ansiktsrengöring, inklusive den ömtåliga huden runt ögonen;
 2. sminkborttagning;
 3. hudtoning.

 

  Vi tipsar:

Det är viktigt att förstå att micellärt vatten är väl lämpligt för daglig rengöring och toning av huden i ansiktet, men för djuprengöring eller borttagning av till exempel vattenfast smink är det bättre att använda andra mer specialiserade produkter.

Hudvårdsklinik Beautyka 

 

Vad är micellärt vatten till för?

Micellärt vatten är inte bara en effektiv sminkborttagare, utan också en stor hjälpare i den dagliga ansiktsvården.

Hudvårdsrutiner med micellärt vatten

Sminkborttagning med micellärt vatten 

Först och främst kan du inte ignorera huvudfunktionen hos micellärt vatten - skonsam och grundlig borttagning av smink. Kom ihåg att micellärt vatten kan användas för att ta bort smink - men när du tar bort beständiga produkter kan det ta längre tid att ta bort dessa helt.

Välj Sminkborttagning >>>

Morgontvätt

Trots att huden på natten inte aktivt utsätts för yttre faktorer fortsätter den att släppa ut svett och talg. Därför rekommenderas morgontvätt med micellärt vatten - försiktigt rengöring av huden från alla spår av nattlig hudaktivitet.

Välj Mild ansiktsrengöring >>>

Åtgärda sminkmisstag

Micellärt vatten är mycket bekvämt att använda för att snabbt korrigera makeup i appliceringsprocessen.

Daglig hudrengöring

Micellärt vatten är bra för vardaglig skonsam rengöring av huden. Det tar inte bara skonsamt och effektivt bort orenheter, utan hjälper också till att upprätthålla hydrolipidbalansen i huden, behålla fukt och förhindra torrhet.

 

Hur man använder micellärt vatten?

Nu vet du i vilka situationer du kan använda micellärt vatten och det är dags att prata om hur du gör det rätt.

Här är de viktigaste stegen som kan hjälpa dig att njuta av micellärt vatten:

 • Applicera micellärt vatten på en bomullsrondell, inte i handflatan, och kom ihåg att några droppar räcker för varje område av huden.
 • Torka av ditt ansikte med mjuka rörelser, tryck inte på disken, ansträng dig inte, låt dina rörelser vara milda och lätta.
 • För nästa steg kan du använda en tonic för att ta bort sminkrester och tillföra ytterligare fukt.

 

Behöver jag skölja av micellärt vatten?

Om du använder micellärt vatten för daglig rengöring och toning av din hud, är det inte nödvändigt att skölja det. Den innehåller inte alkali (som finns i vissa andra rengöringsmedel) och därför orsakar den inte torrhet och irritation.

Hur man använder micellärt vatten image 3

Men efter sminkborttagningen med micellärt vatten är det nödvändigt att tvätta ansiktet ytterligare. När du tar bort smink är uppgiften med micellärt vatten att emulgera och ta bort smink. Miceller binder små fettpartiklar vilket gör det lättare att ta bort smink men då måste du försiktigt ta bort sminkrester med en våt bomullsrondell eller vatten. Annars kan små smutspartiklar i kombination med miceller orsaka akne.

  Hur väljer man micellärt vatten?

  Micellärt vatten är bäst för personer med normal eller känslig hud. Om din hud är benägen att bli fet, kommer micellärt vatten bara att vara det första steget av en fullständig rengöring.

  Att hitta micellärt vatten som passar din hud kan vara knepigt. Vi har valt ut de parametrar som, enligt Beautyka, är nyckeln när du väljer micellärt vatten:

  • Sammansättning: var uppmärksam på att ingredienslistan innehåller ytaktiva ämnen som skonsamt rengör huden och hjälpkomponenter som bibehåller dess hydrolipidbalans.
  • Användarvänlighet: Ergonomin hos förpackningen kommer med största sannolikhet att påverka frekvensen och önskan att använda produkten, så var uppmärksam på lockets täthet, närvaron av en dispenser om detta är viktigt för dig samt flaskans volym.
  • När du köper micellärt vatten kan du inte vägledas av principen "Ju mer känt varumärke, desto bättre." Det perfekta micellära vattnet är det som passar din hudtyp och dina hudvårdsbehov.

  Fördelar och nackdelar med micellärt vatten

  Efter att vi kommit på vad micellärt vatten är till för, låt oss ta reda på varför det har fått sådan kärlek och popularitet de senaste åren. 

  Micellärt vatten har många fördelar

  Enkel och snabb användning: applicera på en bomullsrondell - torka av huden.

  Grundlig rengöring: tack vare principen för dess arbete, attraherar micellärt vatten och tar bort orenheter från huden. Micellärt vatten tar bort orenheter bra, samtidigt som det återfuktar huden och orsakar som regel inte irritation. Lämplig även för dig med torr och känslig hud.

  Tar snabbt bort smink. I vissa fall micellärt vatten behöver inte sköljas (mer om detta tidigare) vilket är särskilt praktiskt när du reser.

  Skydd & vård: Micellärt vatten rengör huden samt stärker också dess skyddande barriär och hjälper till att behålla fukt.

  Lämplig för borttagning av ögonsmink. Micellärt vatten svider inte i slemhinnorna och orsakar inte rodnad. Detta är särskilt viktigt för kontaktlinsbärare.

  Lämplig för alla åldrar. Micellärt vatten är lika bra för både aknebenägen och rynkig hud.

  Mångsidighet: micellärt vatten är lämpligt för alla hudtyper, inklusive känslig hud. Det har lugnande och återfuktande effekter. 

  Micellärt vatten är universellt dock är inte idealiskt.

  Nackdelar med micellärt vatten

  Vissa micellära vatten gör att det bildas en klibbig hinna efter användning. Andra leder till att de torkar huden och ger en känsla av stramhet. Båda dessa fenomen är vanligtvis förknippade med en obalans av miceller i lösning och individuell intolerans mot tillsatser.

  Tillsatser kan också framkalla allergiska reaktioner. I sig själv är micellärt vatten neutralt, men antagligen den eteriska oljan som tillsätts kan mycket väl leda till utslag och klåda. Därför om ett varumärke av micellärt vatten inte passar dig, prova ett annat.

  Slutsats

  Rätt utvalt micellärt vatten rengör huden perfekt och tar enkelt bort makeup. Om kompositionen matchar hudens egenskaper kan micellärt vatten användas varje dag utan torrhet och irritation.

  Vi hoppas att vår artikel har hjälpt dig att förstå vad micellärt vatten är, varför du behöver det, hur du väljer och använder det.

   

  2022-10-29 / Andrew N

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Gå till kassanFortsätt handla

  Information

  Salongen

  Webbutiken

  SvenskaEnglish