• ✔  Hudvård & Skönhetssalong

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

  • ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

Fakta om ingredienser

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A

Aloe Vera 

Aloe Vera är en välkänd läkeväxt som innehåller upp till 75 aktiva substanser. Aloe Vera har fantastiska egenskaper bl.a. läkande och fuktighetsbevarande, samt påskyndar den naturliga celltillväxten. Traditionellt gnuggas den klara gelén från Aloe-växten på huden som en salva för att behandla sår och brännskador. Att applicera Aloe Vera på huden har många estetiska och kosmetologiska fördelar.

FUNKTION: Lugnande, läkande, anti-inflammatorisk

Ingrediens Aloe vera växt i hudvård

Alpha Hydroxy Acids (AHA)

Alfahydroxysyror är en grupp av ämnen som har sitt ursprung i frukt och kallas därför för "fruktsyror". De är en av hudvårdens stöttepelare tack vare de många positiva effekterna på huden. Fruktsyror avlägsnar skonsamt döda hudceller,  ger en fräschare hy med ökad lyster och jämnare textur. Dessutom stimulerar syran hudens cellförnyelse, ger ökad fasthet och fyllighet, vilket gör att huden blir smidigare och spänstigare samt reducerar rynkor och fina linjer. Vanliga fruktsyror som används inom hudvård är till exempel citronsyra, mandelsyra och glykolsyra. AHA finns i produkter för hemmabruk och för behandlingar. Regelbundna AHA-behandlingar i skönhetssalonger är en bra grund i all hudvård.

FUNKTION: Exfolierande, fuktbindande, utjämnande och anti-age verkande

Ingrediens AHA syra i hudvård

Aminofil

Aminofil är en patenterad aminosyrederevat som har visat sig öka fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Ger huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och minimerar därmed rynkor och fina linjer.

Amfoteriskt komplex

Ett proteinkomplex som används i hudvårdsprodukter för att tillföra AHA i en tillräkligt hög koncentration på ett skonsamt sätt, för att minimera irritation.

Aprikoskärnolja

Discovery inom kosmetologi - aprikoskärnor. Olja extraherad från aprikoskärnor används ofta för tillverkning av schampo, salva, krämer etc. Sammansättningen av denna olja är unik, eftersom den innehåller nyttiga syror, såsom kaslionsyra, stearinsyra, oljesyra, kalciummagnesiumsalter och ett komplex av vitaminer. I skönhetssalonger används produkter som innehåller olja från aprikoskärnor för föryngrande massage, eftersom detta ämne har stor positiv inverkan på hudens tillstånd samt förbättrar hudens absorptionsförmåga. Aprikoskärnolja är rik på vitamin AVitamin E, Vitamin B17 m.m.

FUNKTION: Mjukgörande, anti-age verkande

Ingrediens Aprikoskärnolja i hudvård

Allantoin

Allantoin är en antiinflammatoriskt, uppljusande och hudförbättrande som mjukgör huden. Allantoin förbättrar hudens lenhet, fuktar och lugnar huden samt är icke irriterande. Det används för behandling av sår, akne, irritationer, brännskador och solbränna, inflammerad hud och allergiska reaktioner. Dens höga koncentrationer finns i Aloe Vera

B

Broccoliolja

Med sin kemiska sammansättning är broccoliolja unik, eftersom att den innehåller många fördelaktiga komponenter såsom fettsyror, vitaminer A, B6, C, E, PP samt sådana mikro- och makroelement som magnesium, kalcium, kalium, fosfor och natrium. Oljan bidrar till att återfukta och lugna huden, reglerar talgproduktion och hämmar inflammationer. Passar bra som make-up underlag.

FUNKTIONER: Fuktgivande, anti-inflammatorisk, lugnande, balanserande

Köp produkter med Broccoliolja

Ingrediens Broccoliolja i hudvård

Bionic Acid

Den allra senaste generationen av fruktsyror son visats ha många goda egenskaper som förbättrar huden och bekämpar fria radikaler. Passar utmärkt för den sensitiva huden. Laktobionisk syra och Maltobionisk syra är de Bionic acids som ofta används i hudvårdsprodukter.

Bisabolol

Kraftigt antiinflammatorisk icke irriterande och lugnande komponent med svalkande egenskaper som finns i kamomill.

C

Camelinaolja

Camelinaolja används vid tillverkning av kosmetiska produkter, både ensamstående och i kombination med andra oljor. Oftast ingår hypoallergen camelinaolja i hårvårdsprodukter. Denna olja inтehåller omega 3 fettsyror och E-vitamin. Oljan skyddar huden och tillför fukt och näring. 

FUNKTION: Skyddande, näringsrik, återfuktande

Ingrediens Camelinaolja i hudvård

Citrafill

Citrafill är ett derivat av Citronsyra. Den stimulerar produktionen av kollagen och stärker hudens omgivande stödmatrix för ett mer lyft och fast utseende.

Citronsyra

Citronsyra finns i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som fungerar antioxiderande, skyddande och antiåldrande. Dessutom hjälper citronsyra till att reparera tecken på solskador.

D

Diatomaceous Earth

En kiselformig sedimentär bergart bestående huvudsakligen av rester av diatomer. Används i kosmetiska produkter för mild exfoliering av keratinerad epidermis (yttre hudlager). Diatomaceous Earth rengör porerna på djupet, jämnar ut hudytan och inger huden en ökad lyster. Utmärkt naturligt adsorbent som absorberar överflödig fett och reflerar talgproduktion. Leran tonar ut huden, stimulerar kollagensyntesen och tillgodoser hudens behov av mineraler. 

FUNTION: Kollagenreparerande, remineraliserande, tonifierande, rengörande, exfolierande.

Ingrediens Diatomaceous Earth i hudvård

Druvkärnor

Druvkärnor innehåller komponenter som är mycket kraftfulla antioxidanter. Druv extrakt hjälper till att minska fria radikaler och solskador. Det har också sårläkande egenskaper. 

F

Farnesyl Acetate

En naturlig komponent i huden som finns bland annat i grönsaker. Hjälper huden att kontrollera och reglera talgproduktion. Inger huden en ökad elastisitet, binder fukt och förhindrar huduttorkning. 

FUNKTION: Talgkontrollerande, återfuktande

Ingrediens Farnesyl Acetate i hudvård

G

Geraniumolja

En anti-bakterialt och anti-komedogent, talgproduktionreglerande olja.

Glycerin

Glycerin används i hudvårdsprodukter för att hjälpa huden att dra syre i huden och att behålla fukt. Det verkar återfuktande och kan mjuka och lugna huden. 

 

Glukolakton

Glukolakton är en PHA som också kallas den "andra generationens" fruktsyra. Har kliniskt bevisats ge goda antiaging fördelar till huden utan att irritera och passar därför även känslig och rosaceabenägen hud samt det känsliga ögonområdet. Glukolakton är också en mycket god antioxodant.

Glykolsyra

Glykolsyra är en AHA som finns naturligt i sockerrör. Dess antiaging fördelar upptäckts ursprungligen av Dr.Van Scott och Dr.Yu. Glykolsyra exfolierar och normaliserar cellförnyelsen, förbättrar hudens struktur och minimerar pigmentfläckar. Glykolsyra hjälper också till att bygga upp hudens kollagen öka hudens stödmatris så huden ser fylligare, fastare och mer ungdomlig ut. Tack vare sin lilla molekylstorlek absorberas glykolsyra snabbt i huden.

Köp produkter med Glykolsyra

Ingrediens Glykolsyra i hudvård

Gurkjuice

Gurkjuice innehåller mycket näringsämnen, bl.a. vitamin A, C, E, PP, B, H, tartroninsyra, eteriska oljor, svavel, jod, järn, fosfor, kalcium, kisel, magnesium, kalium, natrium, klor. Gurkjuice håller hudens syrabas-balans, lugnar huden, dämpar rodnad och minskar inflammationer. Ämnet vitaliserar och fräschar upp huden samt verkar anti-age och minskar ålderstecken. 

FUNKTION: Reparerande, fuktgivande, lugnande, vitaliserande, anti-age verkande

Köp produkter med Gurkjuice

Ingrediens Gurkjuice i hudvård

H

Havtorn

Havtorn är en välkänd medicinsk växt som används allmänt vid tillverkning av kosmetiska och hudvårdsprodukter, personliga hygienprodukter och medicin. Havtorn i kompositionen av vårdprodukter har en kraftfull, men samtidigt mild effekt på huden. Den innehåller idealiska proportioner av essentiella linolsyra och alfa-linolensyra (omega-6), liksom en helt unik fleromättad fettsyra, som forskarna upptäckte relativt nyligen - omega-7. Havtornsolja innehåller också höga koncentrationer av E-vitamin, karotenoider och fosfolipider. Den främjar hudens reparerande och läkande förmåga, dämpar inflammationer och neutraliserar fria radikaler. 

FUNKTION: Anti-age verkande, reparerande, läkande, anti-inflammatorisk, lugnande, rik på antioxidanter

Köp produkter med Havtorn

Ingrediens Havtorn i hudvård

 

Havsalgextrakt

Havsalgextrakt framställs från ett grönt sjögräs från familjen Chlorophyceae som till 63% består av sulfaterade polysackarider. Havsalgextraktet stärker mikrocirkulationen, samt regenererar, stramar upp och jämnar ut huden.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra eller HA, är en av de viktigaste makromolekylerma i människokroppen. Hyaluronsyra är en beståndsdel i huden som ger den volym och upprätthåller en frisk hud. Ämnet fungerar likt en fuktsvamp och används i hudvårdsprodukter för att återfukta ytan. HA är avgörande för vävnadsdifferentiering och sårläkning. 

J

Jojobaolja

Jojobaolja är känd för sina helande egenskaper sedan antiken. Den inehåller många aminosyror och proteiner samt en stor mängd av vitamin E - ett vitamin som håller huden ung och påskyndar dess regeneration. Jojobaolja tillgodoser huden med extremt mycket näring och fukt. Oljan absorberas snabbt av huden och ger en direkt effekt. Jojoba har också en positiv inverkan på säsongskadad hud: vinter-torr eller solskadad hud är inte längre ett problem. Oljan mjukgör och återfuktar huden, skyddar den mot fria radikaler och andra miljöpåfrestningar samt tillför fukt som bibehåller hudens elasticitet och spänst. 

FUNKTION: Mjukgörande, skyddande, närande, fukthållande

Köp produkter med Jojobaolja

Ingrediens Jojobaolja i hudvård

K

Kelp (Laminaria Ochroleuca)

Kelp (Laminaria Ochroleuca) är en havsalg som har antiinflammatorisk och lindrande effekt. Den förhindrar rodnad och förebygger hudskador orsakade av UV-strålning.

L

Laktobionisk syra

Patenterad bionisk PHA som utvinns från mjölksocker. Laktobionisk syra återställer fuktbalansen på djupet, mjukgör och bekämpar aktivt fria radikaler. Laktobionisk syra har större molekylstorlek och vikt jämfört med AHA och vanlig PHA. Syrans unika kemiska struktur gör att den binder mer fukt och skapar en geleaktig matrix som varsamt tas upp av huden. Laktobionisk syra främjar återställning av hudens fuktbalans, gör huden fylligare och jämnare. Andra fördelar med molekylstrukturen är mildare absorbtion och exfoliering, vilket gör att till och med den allra känsligaste hyn kan behandlas.

FUNKTION: Återfuktande, mjukgörande, reparerande, balanserande, anti-age verkande, exfolierande

Köp produkter med Laktobionisk syra

Ingrediens Laktobionisk syra i hudvård

 

Lacto complex

Utvinns ur mjölkproteiner och rik på vitamin B6. Balanserar talgkörtelns aktivitet genom att reglera sebumutsöndring, återställer den hydrolipida filmen

M 

Mandelsyra

Mandelsyra är en typ av fettlösliga AHA som passar perfekt för fett och kombinerad hud. Syran bidrar till att rengöra huden och stabilisera dess talgproduktion. Mandelsyra har också naturliga antibakteriella egenskaper som gör att den kan användas på aknebenägen hud, då den reducerar antal inflammationer och minskar blemmor samt rengör portilltäpptheter. 

FUNKTION: Rengörande, reglerande, fettlösande. 

Köp produkter med Mandelsyra

Ingrediens Mandelsyra i hudvård

N

NeoGlukosamin

NeoGlukosamin förekommer naturligt i hudens stödjande matrix. NeoGlukosamin är nämmligen en byggsten för hyaluronsyra, en fuktbärande och volymgivande substans i huden. Hyaluronsyra fyller och slättar ut huden, ger en ökad spänst och förbättrar fasthet. Fina linjer och rynkor blir därmed mindre framträdande, vilket i sin tur ger ett fräschare och ungdomligare utseende.

FUNKTIONER: Utjämnande, anti-age verkande, återfuktande, spänstgivande.

Köp produkter med NeoGlukosamin

Ingrediens NeoGlukosamin i hudvård

Niacinamide

Niacinamide är en ingrediens som påverkar huden på ett flertal sätt. Niacinamide samverkar med enzimerna som är viktiga för cellmetabilism och som har kraftiga antioxidanta egenskaper. Niacinamide ökar motstånd i huden mot potenciellt skadliga ämnen, ökar syntes av ceramider och stimulerar keratinocytdifferentiering som posetivt påverkar celldelning i epidermis. Tack vare sina antioxidanta egenskaper bromsar Niacinamide oxidationsprocessen och verkar antiåldrande. Niacinamide ökar barrierfunktion, reduserar irritation och hudrodnad när huden påverkas av miljöfaktorer. Niacinamide ökar collagen- och proteinproduktionen, stimulerar ceramidsyntesen och ökar ommsättningen av keratinocyter, som i sin tur, reducerar fina linjer och rynkor. Niacinamide kan redusera hyperpigmentering. En av Niacinamidets viktigaste egenskaper är dess andiinflammatoriska effekt. Niacinamide begränsar hudrodnad, torrhet och irritation, dämpar talgproduktionen. Det ger färre tilltäppa porer därigenom färre comedoner och inflamationer.

FUNKTION: Utjämnande, anti-age verkande, läkande, anti-inflammatorisk, reparerande, balanserande, skyddande

O 

Oxygen

Ett annat namn på syre som finns i luften som vi andas samt en av ingredienserna i hudvårdsprodukter. Molekulärt syre ger energi åt huden och är viktigt för kollagenproduktionen.

Köp produkter med Oxygen

Ingrediens Oxygen i hudvård

P

Peptider

Små byggstenar till proteiner. Reglerar många olika processer i kroppen. Olika peptider har olika egenskaper. Vanliga användningsområden i hudvårdsprodukter är att stimulera kollagenproduktionen och hyaluronsyrasyntes och att jämna ut pigment vilket på sikt kan generera i en spänstigare och jämnare hy och en bättre fuktbalans.

Köp produkter med Peptider

Ingrediens Peptider i hudvård

 

Phytotal

Phytotal är en talgreglerande växtblandning med matterande effekt.

Polyhydroxyacids (PHA)

Polyhydroxysyror är en ny generation av AHA som förekommer naturligt i huden. De är milda och mycket fuktgivande och har dessutom en antioxidant effekt. PHA bygger därtill upp hudens skyddande barriär och gör huden mer motståndskraftig. Passar utmärkt till sensitiva hudtyper.

Pycnogenol (Pinus pinaster)

Pycnogenol är en extrakt som utvinns ur barken från strandtallen (Pinus pinaster). Den innehåller höga halter av proantocyanider, som har antimikrobiella, antioxidanta, antiinflamatoriska, fotoskyddande och anticarciogena egenskaper. Detta extrakr påskyndae sårläkning, bleker ärr, stabiliserar elastin och kollagen samt reduserar UV-relaterade pigmenteringar och hudrodnad. Pycnogenol hälper att bekämpa fria radikeler, stimulerar produktioner av enzymer, ökar hudens flexibilitet och elasticitet, så att rynkor blir mindre synliga. Pycnogenolreduserar solskador i hudcellerna genom att aktivt bekämpa fria radikaler, reduserar irritation och inflammation. Det färbättrar även ojämn hudton och melasma. 

FUNKTION: Läkande, anti-inflammatorisk, utjämnande, anti-age verkande, reparerande, balanserande, skyddande

 R

Retinol

Retinol är en form av vitamin A, som hjälper till att minimera älderstecken så som rynkor och pigmentering. Kan också ha en positiv effekt på oren hud.

FUNKTION: Läkande, anti-inflammatorisk, utjämnande, anti-age verkande, balanserande, skyddande

Köp produkter med Retinol

Ingrediens Retinol i hudvård

S

Silke

Silke är en klassiker bland kosmetiska ingredienser. Silket tas vanligtvis från silke-caterpillarens kokong, Bombyx Mori, men kan även framställas biotekniskt. Skyddsfilmen som bildas skyddar huden från föroreningar och reducerar fuktförlust. Silkesproteinerna ger huden mjuk sammetslen känsla.

Salicylsyra

Utvinns från pilträdets bark. Exfolierande, antibakteriell, stärkt fettlösande och antiinflammatorisk ingrediens som benämns betahydroxylsyra (BHA). Dränerar sebum (talg) från porerna.

T

Tea tree olja

Minskar irritation i huden, fungerar som antiinflammatorisk och talgreglerande ingrediens

V

Växtextrakt

Beprövade ingredienser så som extrakt från gardenia, grönt te, lakrits och fjälväxter används i hudvårdsprodukter  i tilläg till övriga teknologier för att uppnå en så sttor effekt som möjligt på till exempel  ojämn pigmentering och hud som mist sin spänst.

Köp produkter med Växtextrakt

Ingrediens Växtextrakt i hudvård

 

Beautyka Hudvårdsklinik logo

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish