• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Pormaskar

Hur får man bort pormaskar i ansikte

De flesta vill ha en felfri slät hud, men långt ifrån alla har det. Hudproblem som finnar, akne, pigmentfläckar och pormaskar är vanliga problem. I den här artikeln ska vi prata just om pormaskar och hur man får bort dem, särskilt på det vanligaste stället: ansiktet. 

Vad är pormaskar?

En pormask uppstår när en por i huden eller en hårsäck blir igentäppt av talg och pigment. Det ser ut som en svart upphöjd prick på huden. Vanligaste stället att få pormaskar på är på/runt näsan, hakan, kinder och panna. Man kan även få dem på axlarna, ryggen och bröstkorgen. 

Varför får man pormaskar?

Det finns många orsaker till varför man får pormaskar. Många kopplar ihop det med att man har fet hud, men pormaskar kan bero på andra saker:

 • Ålder och hormoner
 • Vissa mediciner
 • Irriterade hårsäckar
 • Överproduktion av hudceller
 • Smink som täpper igen porerna
 • Stress
 • Att man svettas mycket
 • Rakning
 • Solskyddsprodukter

Få bort Pormaskar näsan behandling klinik vasastan stockholm bild 87

Orsakerna kan vara många och olika alltså, så det kan vara svårt att veta säkert vad det är som gäller just dig. Även om det såklart är bra om man kan förebygga pormaskarna så finns det också sätt att få bort dem, och det ska vi titta lite närmare på nu!

Hur får man bort pormaskar?

Om man vill ha hjälp med att ta bort pormaskar i ansiktet kan man vända sig till en hudterapeut, men det finns en del saker som man faktiskt kan göra själv hemma. Här kommer ett gäng tips på vad du kan göra:

Rengör regelbundet

Att tvätta rent ansiktet varje dag är bra för huden, men var noga med att använda milda produkter för känslig hud. Använder man starkare produkter som torkar ut huden så riskerar problemen med pormaskar att bli värre eftersom då finns risken att talgproduktionen ökar. Du kan alltså få fler pormaskar då.

Peela ansiktet en gång i veckan

Att skrubba bort döda hudceller en gång i veckan kan hjälpa till att få bort pormaskar. Använd gärna en peeling med AHA-syror!

Var försiktig med smink

Om man vill sminka sig och har problem med pormaskar så ska man köpa smink som inte täpper igen porerna, utan låter huden andas. Och sov aldrig med sminket på! Det är inte bra när det gäller pormaskar.

Stressa inte!

Stress är riktigt dåligt för huden. Och när det gäller pormaskar så kan stress trigga talgproduktionen, som vi nu vet ger fler pormaskar. Se till att du tar dig tid att varva ner och få ordentligt med vila, din hud kommer att tacka dig! 

Hitta vad som passar dig bäst

Nu när du har fått en del tips på vad du kan göra själv för att få bort pormaskar i ansiktet så får du börja testa dig fram till vad som passar just dig bäst. Vissa saker fungerar helt enkelt bättre än andra på olika personer. Så börja redan idag med att behandla dina pormaskar så att du blir av med dem en gång för alla. 

 

  Vi tipsar:

För att ta bort pormaskar och få ännu bättre resultat rekommenderar vi att regelbundet göra rengörande ansiktsbehandlingar på hudvårdskliniken i kombination med personligen anpassade hudvårdsprodukterna hemma.  

 

På Beautyka hudvårdsklinik i Stockholm, Vasastan erbjuder vi ett antal behandling mot pormaskar klassiska och mest avancerade med den nyaste, moderna tekniken av högst kvalité för att ge dig den huden du drömmer om!

 

Lycka till!

2021-11-16 / Maria V

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish