• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

A vitamin huden picture 09

Vad är retinol?

Retinol eller vad den också heter en A vitamin syra är en form av vitamin A. A vitamin finns i många former, bl a retinoinsyra och retinol. Retinol har genom åren använts i hudvårdsprodukter och många människor har upplevt dess fantastiska effekter av A vitamin kräm på huden. Den mest potenta starka formen av vitamin A är retinoinsyra, till vilken alla andra former av A vitamin omvandlas när de appliceras på huden.

Hur fungerar retinol?

Retinol är en A vitamin syra som utövar sina fantastiska effekter på huden. Men vad gör retinol för huden? Retinol hjälper till att påskynda hudens omsättning, stimulerar uppkomsten av nya fräscha celler på hudytan. Retinol normaliserar talgkörtlarnas funktion och stabiliserar hudens pH-värde. Därmed hjälper retinol till att minska porer, håller huden matt och ljusar upp post acne ärr. Retinol penetrerar djupt in i huden och stimulerar cellerna att producera mer kollagen, elastin och hyaluronsyra. På så sätt återställer hudvårdsprodukter med retinol hudens fasthet och elasticitet.

Vad är retinol bra för?

Vitamin A retinol är mycket effektiv ingrediens som används i många hudkrämer och serum.

  A vitamin kräm mot rynkor i huden bild 1

  A vitamin kräm med retinol används för att:

  • minska rynkor
  • förebygga slapp hud
  • ljusa upp hudfärgen & reducera solfläckar
  • jämna ut hudton & hudstruktur
  • bleka post acne ärr
  • reglera talgproduktion
  • minskar porer

  A vitamin kräm med retinol har blivit mer och mer populär vid behandling av åldrad hud, när huden behöver mer elasticitet och fasthet eller på en yngre hy, för att motverka uppkomsten av djupa rynkor och fina linjer.

  A vitamin syra är ett mirakulöst ämne när det gäller att förebygga och behandla ålderstecken och ojämn hudton. Du kan med fördel införa A vitamin (retinol) i hudvårdsrutin när du är lite yngre och vill bibehålla hudens fräscha utseende. A vitamin kräm rekommenderas även för behandling av pigmenteringar & solfläckar.

   

  A vitamin kräm >>>

  A vitamin hud kräm bild 4

  På senaste tiden har retinol serum och A vitamin kräm blivit rekommenderade för människor med akne hud. Det rekommenderas starkt att använda retinol för akne och mot finnar, för att A vitamin dämpar inflammationer, reglerar ökad talgproduktion, minskar porer och stimulerar hudens omsättning – allt detta hjälper att bli av med finnar i ansiktet.

  2020-09-04 / av Maria V 
  Uppdaterat 2022-07-08

   

   

  Våra populära artiklar

  Varför får man finnar? Vad gör A vitamin i huden? Hur använder man A Vitamin? Vad är finnar? Hur behandlar jag finnar? Hudvårdsprodukter mot finnar

  Tillbaka till Fakta om A vitamin

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Gå till kassanFortsätt handla

  Information

  Salongen

  Webbutiken

  SvenskaEnglish