• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Rosacea behandling bild 11

 

Rosacea behandling och förebyggande

Rosacea är en kronisk hudsjukdom som kännetecknas av hudrodnad (erytem), telangiektasier (utvidgning av små blodkärl i huden) och akneliknande papler och pustler. Rosacea karaktäriseras av ett böljande förlopp med omväxlande perioder av förvärrande och remissioner.

Rosacea drabbar både män och kvinnor lika mycket. Hos män är det mindre vanligt, men förekommer i en mer allvarlig form. Sjukdomen är sällsynt hos barn.

Eftersom det finns en hel del orsaker som provocerar rosacea är metoderna av rosacea behandling också mycket olika. Vissa produkter och behandlingar är mer gynnsamma för att minska rosacea i ansiktet. Andra metoder är inriktade på behandling av sjukdomen i sin helhet. I synnerhet matsmältningsorganen och nervsystemet.

 

Rosacea förebyggande

En av de viktiga komponenterna i effektiv rosacea behandling är korrekt hudvård och kompetent förebyggande.

Förebyggande av rosacea byggs på eliminering av faktorer som bidrar till utvecklingen av rosacea sjukdomen. För att förhindra rosacea, följ dessa regler:

 • Tvätta ansiktet med varmt vatten. Använd en mild rengöring för rosacea.
 • Undvik långvarig exponering för solen, använd krämer med en SPF på minst 30.
 • Vid kallt väder, använd oljiga rosacea krämer som skydd.
 • Vägra bad och bastu.
 • Undvik långvarig och intensiv fysisk aktivitet.
 • Använd inte krämer med hormonella ingredienser.
 • Använd inte mekaniska skrubbar
 • Kosmetika och hudvård bör inte innehålla kärlvidgande nitrater (vasodilatorer), alkohol, tunga oljor.
 • Välj länder med ett milt svalt klimat för semester.
 • Bibehålla optimal temperatur och luftfuktighet i rummet.

Dieten är också viktig för att säkerställa framgången för behandlingen. Det rekommenderas att utesluta kryddig, salt och rökt mat från kosten, drick inte alkohol, kaffe och starkt te. Det rekommenderas att införa mer grönsaker och frukt, mjölksyraprodukter i kosten. Det är viktigt att äta varm inte het.

Behandling rosacea bild 12

 

  Vi tipsar:

Det är nödvändigt att ta reda på huvudkällan som provocerar Rosacea symtomen och att utesluta alla omständigheter som kan leda till dem. Observera orsakssamband! Genom att göra detta hjälper du hudterapeuten att välja en personlig och bästa rosacea behandling för dig.

Hudvårdsklinik Beautyka 

 

Rosacea behandling

Behandling av rosacea ordineras med hänsyn till stadiet, varaktigheten sjukdomsförloppet, symtomens svårighetsgrad. 

Hudvård som minskar aktiviteten i talgkörtlarna och normaliserar hudens keratinisering kan rekommenderas.

Speciella krämer och serom för rosacea rekommenderas för att förstärka och bibehålla rosacea behandling resultat. De ska ha antiinflammatorisk, antimikrobiell, avsvällande, uttorkande och läkande effekt.

Olika typer av rosacea behandling:

 1. laserterapi
 2. mesoterapi
 3. IPL-terapi (behandling med högintensiva ljusblixtar)
 4. mikroströmsterapi
 5. kemisk peeling
 6. plasmapen behandling
 7. kryoterapi

 

Kolla Hudvårdsprodukter mot rosacea

Rosacea kräm Rosacea serum

Behandling rosacea picture 31

 

  Laserterapi mot rosacea

  Principen för operation av laserterapi (fototerapi) är effekten av en laserstråle på vidgade kärl, som ett resultat av deras koagulering uppstår och symptomen försvinner. Det krävs flera pass för att uppnå ett bestående resultat.

  Laserterapi är ofta en del av en omfattande behandlingsplan för rosacea. Laserns verkan har en antiseptisk och antibakteriell effekt. Laserterapi bidrar till att uppnå en mer stabil och långsiktig remission.

  Kemiska peelingar mot rosacea

  Peeling med fruktsyror kan ha en fantastisk effekt vid behandling av rosacea - naturligtvis om de görs korrekt och en kompletterande eftervård genomförs.

  För rosacea peeling behandling bör alfahydroxisyror (AHA) som mandelsyra och azelainsyra användas - de ger en minimal risk för att utveckla biverkningar som erytem, peeling, sveda. Naturligtvis är de inte helt uteslutna, men ändå ganska sällsynta när det gäller användningen av dessa syror vid rosacea.

  Goda resultat ger också beta-hydroxisyra (BHA) - salicylsyra, en organisk karboxylsyra.

   

   

  Kryoterapi

  Kryoterapi är också en av de effektiva behandlingarna för rosacea. Det hjälper till att eliminera inflammation och obehag, återställa mikrocirkulationen och metaboliska processer i huden.

  Mesoterapi

  Mesoterapi: införandet av näringsämnen i huden hjälper till att stärka blodkärlen, vilket gör det fullt möjligt att bli av med rosacea symptomen. Det är bäst att använda metoden för mild rosacea.

  Mikroströmsterapi

  Mikroströmsterapi maskerar inte, utan behandlar snarare hudsjukdomar, inklusive rosacea. En svag pulsad elektrisk ström verkar på hudvävnaden. Verkan av positiva och negativa elektroner förbättrar ämnesomsättningen i huden, stramar upp och fräschar upp den.

  Rosacea svarar bra på behandling, och sjukdomsförloppet kan kontrolleras framgångsrikt i de flesta fall. Tack vare professionaliteten hos den behandlande hudterapeuten och iakttagandet av alla rekommendationer för rosacea behandling, eftervård och förebyggande är det möjligt att uppnå en stabil långvarig remission.

   

  Behandlingar mot rosacea i Stockholm bild 41

   

  Till sist

  Människor som har blivit drabbade av rosacea försöker ofta bota den på egen hand. Således orsakar de ytterligare skada för sig själva. Men komplikationer hade mycket väl kunnat undvikas om patienten hade vänt sig till en specialist i tid och låtit hudspecialisten göra sitt jobb!

   

  2022-10-30 / Andrew N

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Gå till kassanFortsätt handla

  Information

  Salongen

  Webbutiken

  SvenskaEnglish