• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

Serum

Serum bild 10

Vad är serum?

Idag ska vi prata om serum. I denna artikel tar vi de vanligaste frågorna och kommer att försöka svara på.

  Innehåll

  • Vad är serum och varför behövs det
  • Serum fördelar
  • Typer av serum
  • Vem behöver ett serum och varför?
  • Hur applicerar man serum?
  • Hur väljer man ett serum?

  Vad är serum och varför behövs det

  Serum är en extra intensiv hudvårdsprodukt kännetecknad av en vattnig, flytande eller gelstruktur. Ofta innehåller serum aktiva ingredienser i högre koncentration än andra hudvårdsprodukter. Serum appliceras före krämen, i vissa fall används det självständigt. Serumen fungerar målinriktad, d.v.s. syftar till att lösa ett specifikt problem eller en uppsättning problem beroende på hudtyp och behov.

  Att använda ett serum är mer effektivt än att försöka få samma mängd av aktiva ingredienser genom en fuktkräm eller ansiktsmask. Dessutom tränger den lätta konsistensen lättare in i huden.

  Vad är serum image 51

   

  Är serum detsamma som ansiktskräm?

  Nej, den största skillnaden mellan serum och ansiktskräm är att serumet innehåller mindre förtjockningsmedel och oftast är vattenbaserat. Serum innehåller den mest kraftfulla vitaminer A, C och E samt alla andra ingredienser du kan använda för att bli av med ett specifikt problem.

  Retinol serum E vitamin serum

  Serum fördelar

  Eftersom aktiva ingredienser är dyrare än förtjockningsmedel är serum också den dyraste hudvårdsprodukten i många hudvårdslinjer. Men med rätt användning kommer serumflaskan att hålla i flera månader. Många kända varumärken tillverkar serum i pumpflaskor eller flaskor med pipet (droppar) för att dispensera den lilla mängd du behöver. Dessa några få koncentrerade droppar är mycket effektiva. Serum består av mycket små molekyler, så huden absorberar dem snabbt och djupt.

  Rätt anpassat Serum mjukar upp huden, blekar mörka fläckar och förhindrar framtida utslag, hjälper till att balansera och lugna irriterad hud och minskar rodnad och sveda. Innehållet av olika typer av syror (AHA, BHA, PHA) återfuktar och skyddar känsliga cellmembran från angrepp av fria radikaler. Niacinamid (även känd som vitamin B3) hjälper till att minska rodnad och inflammation och gör hudtonen ljusare. Serum minskar akne, minskar talgproduktionen och minimerar storleken på förstorade porer.

   

  Vem behöver serum

  Om du redan har problem som inte kan lösas med grundhudvård, såsom torr och uttorkad hud, olika åldersrelaterade förändringar, rynkor, ojämn hy då kommer en kurs med ett korrekt utvalt serum att hjälpa till att förbättra hudtillståndet mycket snabbt.

  Vid vilken ålder kan serum användas

  Serum kan användas både i ung och vuxen ålder om det finns problem som kan elimineras med hjälp av serum.

  Naturligtvis i ung ålder oftast rekommenderas serum som syftar till att minska talgproduktionen eller bleka pigmentfläckar efter akne samt återfuktande för att återställa uttorkad hud.

  Serum acne Serum för oljig hy Serum mot pigmrntfläckar

  För mogen hy används vanligtvis serum för att släta ut rynkor, förstärka vissa hudfunktioner som redan är otillräckliga i denna ålder, minska åldersrelaterade förändringar och bromsa åldrandet för att behålla huden ung längre.

  Ett serum är i grunden en hudvårdsprodukt med en extremt hög koncentration av näringsämnen, vitaminer och antioxidanter. De kraftfulla ingredienserna kan påverka cellernas ämnesomsättning. Så aktiva hudvårdsprodukter är mer benägna att överbelasta för ung hud än att ha en gynnsam effekt på den. Den idealiska åldern för att bekanta sig med serum är 20-23 år. Med tiden måste du byta serum, med hänsyn till din huds nya behov.

  Serum mot rynkor Serum känslig hy Serum mogen hy

  Typer av serum

  Serum för ansiktet är en fuktgivande bas (termiskt vatten, hyaluronsyra, glycerin) kombinerat med aktiva ingredienser med olika effekter. Det kan vara vitaminer, mineraler, örtextrakt, syror, peptider m.m.

  Serum väljs efter hudtyp, ålder och problem som måste åtgärdas. Därför är serum:

  • Fuktgivande
  • Talgreglerande
  • Blekande
  • Reparerande
  • Med lyfteffekt
  • Med vitaminkomplex
  • Och många andra.

  Olika Typer av serum image 43

   Fuktgivande serum

   Fuktgivande serum syftar till att återfukta cellerna och har ofta en hudutjämnande effekt genom att öka hudens fuktnivå. Den kan kombineras med andra serum och användas ensam, speciellt i varmt och torrt klimat.

   Whitening Serum

   Huvudingrediens i blekningsserumet är vanligtvis vitamin C. Vitamim C perfekt lyser upp huden, växtextrakt och andra ingredienser gör åldersfläckar mindre märkbara.

   Om du har en tendens till hyperpigmentering, leta efter serum med C-vitamin, vitt björkextrakt och pionextrakt. Dessa serum är för en jämn hudton och för en icke-aggressiv kamp mot åldersfläckar.

   Vitamin C serum

   Vitaminserum

   Vitaminer finns i nästan alla serum, och dessa är inte bara antioxidanter. Varför behöver du vitaminserum? Först och främst för att skydda huden från oxidativ stress och för att förbättra dess funktioner.

   Anti-aging serum

   Anti-aging serum innehåller en kraftfull dos antioxidanter för att skydda mot hudskadande fria radikaler, samt ingredienser för att korrigera rynkor. Dessa är peptider eller växtkomponenter som stimulerar syntesen av nya celler, kollagen och ellastin. Askorbinsyror tillåter inte miljöfaktorer att negativt påverka hudens tillstånd på kort och lång sikt. Anti-aging serum bekämpar rynkor tack vare den återfuktande och utjämnande effekten av lågmolekylär hyaluronsyra, AHA-syra och proxylan. Anti-aging serum med C-vitamin och peptider stimulerar produktionen av kollagen och hyaluronsyra, hjälper till att stärka och regenerera huden.

   Eye Contour Serum

   Det oftast är ett fuktgivande ögonserum för känsliga områden rund ögonen (ögonlocken), som vanligtvis innehåller koffein, känt för sina toniska egenskaper.

   Serum tillverkningsform

   Serum produceras som regel i flaskor med dispenser, i flaskor med pipett eller i ampuller för professionellt bruk.

   Serum ampull image 98

   Kolla olika föryngrande serum

   Anti age serum Aloe vera serum Serum mot rosacea

    

   Hur applicerar man serum?

   Hur använder man serumet på rätt sätt? Serum kan användas i en kurs eller konstant. Vanligtvis finns de i flaskor med pipett, vilket gör att du kan mäta dosen noggrant - ett par droppar räcker för hela ansiktet. 

   Det är värt att notera att flera typer av serum är tillåtna, till exempel på morgonen innan du applicerar en fuktgivande ansiktskräm med solskydd, applicera ett fuktgivande serum eller C-vitaminserum och på kvällen efter rengöring av ansiktet applicera ett närande serum och en närande ansiktskräm ovanpå det.

   Så här använder man serum:

   1. tvätta och torka ansiktet med tonic;
   2. fördela försiktigt serumet över huden i ansikte, hals och dekolletage;
   3. vänta ca 1-3 minuter tills produkten är helt absorberad;
   4. applicera lämplig dag- eller nattkräm. Tillsammans med serumet kommer ansiktskrämer att fungera ännu bättre;
   5. använd två gånger om dagen om inget annat anges av tillverkaren.

   Skinroller serum

   Hur väljer man serum?

   Serum väljs ut efter hudens tillstånd och problem som ska lösas.

   Serum är en hudvårdsprodukt med en hög koncentration av aktiva ämnen. Serumets huvuduppgift är att leda andra ämnen i huden. Det betyder att om du har en fuktkräm som du vill få ut det mesta av, skaffa då ett fuktgivande serum som kommer att köra in din fuktkräm i din hud med maximal effektivitet.

   Du har till exempel väldigt torr hud. Du använder en fuktgivande och närande ansiktskräm, men dess verkan räcker inte. I det här fallet bör du lägga till ett fuktgivande serum till din hudvårdsrutin, som bör användas innan du använder din favoritkräm, vars effekt du vill förstärka. 

   Om krämen är för problematisk hud som är benägen att bli fet och serumet är återfuktande, kommer det inte att bli något mirakel. 

   Det är nödvändigt att jämföra effekten av krämen i kombination med serumet och även ingredienserna i krämen och serumet.

    

   Serum för torr hy Serum för blandhy Serum mot finnar

   Serum för ansiktet image 78

    

     OBS!

   OBS! Observera att det finns kombinationer av ett serum och en annan hudvårdsprodukt som kan vara skadligt. Till exempel en kräm som innehåller en stor mängd aromatiska oljor och ett serum som innehåller alfahydroxisyror (dessa syror finns även i fuktgivande serum).

   Hudvårdsklinik Beautyka 

    

   För torr och uttorkad hud är ett serum med hyaluronsyra och mineraler lämpligt, oftast är det ett återfuktande serum.

   Hyaluronsyra serum

   Huden som har tendens till pigmentering - kolla på serum med C-vitamin.

     OBS!

   OBS! C-vitamin i serum kan öka hudens känslighet för UV-ljus, så solskyddsmedel med hög SPF rekommenderas hela dagen.

   Hudvårdsklinik Beautyka 

    

   Serum med antioxidanter och peptider bekämpar rynkor

   För att förebygga åldrande används serum med probiotika i kombination med antioxidanter.

   Om du vill förbättra din hudvårdsrutin är det dags att lägga till ett serum till din hudvårdsrutin.

   Om du är osäker på användningen av ett serum, eller undrar om serumet kan användas med hudvård du redan har - ställ gärna frågor till oss!

   2022-11-30 / Maiia S

    

   Produkten har blivit tillagd i varukorgen

   Gå till kassanFortsätt handla

   Information

   Salongen

   Webbutiken

   SvenskaEnglish