• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Hudvårdstips på sommaren hudvårdsprodukter image 9

Sommar Hudvårdstips

Sommaren är precis runt hörnet, vilket innebär varma temperaturer och längre dagar. För dem, till exempel, som är benägna till akne är detta den värsta tiden på året. Även om det är fantastiskt att kunna kasta av sig kappan och omfamna värmen, är det tufft när huden inte håller måttet.

Medan vi omfamnar solskenet är det viktigt att skydda vår hud från värmen. På så sätt kan vi njuta av säsongen utan att oroa oss och vår hud kan hålla sig ungdomlig. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de mest populära hudvårdsprodukterna under sommaren, tillsammans med tips om hur man använder dem.

Hudrengöringsrutin på sommaren

Att hålla huden ren är ett av de mest effektiva sätten att förebygga framtida utbrott och andre hudproblem. Daglig rengöring håller din hud fri från smuts, olja och överflödiga hudceller. Många rekommenderar att du använder en rengöring på morgonen och en på kvällen innan du går och lägger dig. Följ upp varje applicering med en fuktkräm för att se till att din hud alltid är återfuktad och fungerar på bästa sätt. Du bör också kolla in vår guide till den bästa ansiktsrengöring för akne, som kan hjälpa dig att bestämma vilken typ ansiktstvätt som är rätt för dig.

Sommar Hudvårdstips

 

Tvätta ansiktet varje dag

Även om vi lever i en ren och hygienisk värld kan smuts, olja och föroreningar leta sig in i vår hud. Detta är farliga ämnen som kan täppa till våra porer och få oss att bryta ut. För att hålla vår hud frisk och fri från fläckar är det viktigt att vi tvättar den varje dag. Detta innebär att vi rengör ytan med en mild rengöring och återfuktar den med ett antioxidantserum eller kräm.

Ansiktsrengöring på sommaren image 1

Ansiktsrengöring

En bra ansiktsrengöring är första och viktigaste steget i din hudvårdsrutin ...

Läs mer >>>

Om du har svårt att hitta tid för att tvätta ansiktet varje dag kan du överväga att använda en rengöringsmask i stället. Detta är helt enkelt masker som du använder på morgonen och de gör jobbet med att rengöra och återfukta i ett svep. Masker som innehåller träkol och vitamin A och E arbetar för att ljusa upp och strama upp din hud.

De mest populära ansiktskrämerna på sommaren

Det finns tillfällen då huden inte är den perfekta textur som vi skulle vilja att den var. Ibland är problemet med själva huden och ibland är det med vår förståelse för hur vi ska använda produkterna på den. När huden är torr och irriterad är det oftast det sistnämnda som orsakar problemen. Många hudspecialister rekommenderar att man använder en skyddande ansiktskräm eller lotion på dagen och applicerar en fuktkräm på natten.

Hudvård tips ansiktskräm på sommaren image 1

Ansiktskräm

Ansiktskräm är den mest populära hudvårdsprodukten idag. Kräm för ansikte kan ...

Läs mer >>>

En återfuktande kräm med SPF 50+ åtminstone är också något du kanske vill prova. Att använda en lugnande ansiktskräm kan hjälpa till med hudens rodnad och torrhet, medan en reparerande och återställande kräm hjälper till med det sista flagnandet. Om du får torr hud och rodnad av värmen kan du försöka undvika direkt solljus och hålla dig borta från värmen så mycket som möjligt. Oavsett om du har akne, eksem eller psoriasis är det bästa sättet att hålla din hud frisk och fri från irritation samt att följa en anpassad hudvårdsrutin. Att tvätta ansiktet varje dag och hålla sig återfuktad är båda viktiga för att hålla huden på topp. Att prova nya produkter som lovar att förbättra din huds struktur och ton är bra, men om de gör din hud irriterad är det bäst att återgå till det du känner till och älskar.

 

Återfuktande är nyckeln

I takt med att temperaturen stiger ökar också vår huds behov av återfuktande. Vår kropp förlorar naturligt vatten under dagen, så det är viktigt att vi ersätter det den har förlorat. För att göra detta måste vi hålla oss hydrerade genom att dricka mycket vatten. Om din vattenflaska börjar ta slut är du redan på väg att dehydrera din kropp och din hud i första hand. Det är aldrig lätt att välja återfuktande kräm eller serum som är hälsosam men ändå bekväm, men när sommaren närmar sig med stormsteg bör man hjälpa huden med tillräckligt mycket fukt.

Sommartips mot torr hud image 1

Tips mot torr hud i ansiktet

Torr hud är resultatet av att huden förlorar sina naturliga oljor när ...

Läs mer >>>

 

Undvik UV-strålning

Solen är en fantastisk källa till D-vitamin, men för mycket exponering för strålning från solen kan skada oss. Faktum är att UV-strålning har kopplats till hudcancer. UV-strålning är mest skadlig för vår hud när den reflekteras av vatten eller snö. Detta beror på att det kan öka UV-strålningsexponering och risk för hudcancer fast normalt skulle UV-strålar ha varit till vår fördel.

Solskydd på sommaren image 1

Solskydd

Solen är den främsta orsaken till hudens åldrande. Solstrålar leder till att  ...

Läs mer >>>

Ett enkelt sätt att undvika UV-strålning är att undvika direkt exponering för solen. Hitta i stället en pool eller en inomhussport som ger liknande fördelar som solen. Det är också klokt att täcka huden när du är utomhus för att skydda den från solens skadliga strålar. Om du känner att du är på väg att steka i solen kan du överväga att applicera solkräm för att skydda din hud. UV-index, ett betyg som mäter hur mycket UV-strålning som finns på himlen, bör också tas i beaktande. Ju högre index, desto mer UV-strålning utsätts du för. Att veta hur mycket UV-strålning som finns framför dig kan hjälpa dig att avgöra vilket skydd som krävs.

 

De mest populära ingredienser under sommaren

Tre av de mest populära ingredienserna i hudvårdsprodukter på sommaren är kaolin, salicylsyra och E-vitamin. Produkter med kaolin är ett av de mest effektiva och populära medlen mot finnar och orenheter. Det tar bort skadliga bakterier som lever på hudens yta. När det gäller behandling av akne rekommenderar många hudterapeuter ansiktskrämer och masker med kaolin tillsammans med solskydd. Vissa hudterapeuter rekommenderar det även när det inte finns några uppenbara tecken på akne, eftersom det har visat sig vara effektivt vid sommars värme. E-vitamin är en annan ingrediens som har varit mycket effektivt vid behandling av skolrelaterade skador.

Hudvård med vitaminer på sommaren image 1

Vitaminer för hud

Vitaliserande hudvårdsprodukter - Vitaminer för huden ...

Läs mer >>>

Det hjälper till att minska inflammation och ökar kollagenproduktionen, vilket i sin tur bidrar till att förbättra hudens textur och tonalitet. E-vitamin säljs ofta i kombination med salicylsyra, vilket gör det särskilt effektivt vid behandling av akne. Salicylsyra är ett naturligt ämne som hjälper till att bekämpa effekterna av åldrande genom att förhindra att många skadliga ämnen absorberas i huden. Den hjälper till att bekämpa akne genom att avlägsna döda hudceller och blockera verkan av enzymer som orsakar framtida utbrott. Den har också visat sig vara effektiv vid behandling av psoriasis och eksem.

Hårborttagning 

Hudterapeuter rekommenderar att man undviker solen och går utan smink under sommarmånaderna. Detta beror på att kroppens naturliga oljor kan göra huden benägen att få utbrott. För att förhindra detta kan hårborttagning av ögonbryn och andra delar av ansiktet vara ett alternativ. Avlägsnandet av hår kommer att förhindra framtida utbrott genom att se till att bakterier och andra organismer som orsakar akne hålls i schack. Kom ihåg att hårborttagning kan orsaka skador, så det är viktigt att ta huden tid att läka innan processen upprepas. Vissa hudterapeuter rekommenderar att man använder ett antioxidantserum efter hårborttagning för att minska risken för blåmärken eller infektioner.

Träning

När vi tränar förlorar vi vatten genom svett. Vätskeförlust genom svett kan göra oss uttorkade, vilket kan leda till hudirritationer och ännu mer akne. För att undvika detta måste vi se till att vi återfuktar vår hud regelbundet. Ett annat sätt att göra detta är att motionera. Till och med en kort promenad kommer att återfukta oss och förhindra ytterligare vätskeförlust. När solen börjar släppa sin värme och luften känns torr är det den perfekta tiden att ta ett dopp. Simning förbättrar vårt mentala välbefinnande och ger oss en möjlighet att umgås och träffa nya människor.

Om du verkligen vill höja din hudvårdsregim en nivå kan du applicera en vitaminrik fuktkräm som innehåller retinol en halvtimme innan du går in i duschen. När du sköljer av fukträmen kommer du att märka att din hud ser mer fräschare och fyllig ut. Om du använder en solkräm med SPF 50+ kommer din hud att skyddas mot solskador. Att applicera solskydd varannan timme eller efter bad för att bibehålla SPF-nivån kan också förbättra din huds tillstånd. Detta är några enkla tips som du kan följa under de varma sommarmånaderna för att se till att din hud ser bäst ut och håller sig ung.

 

2023-03-07 av Andrew N

Hudvårdstips på sommaren bild 9

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish