• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

6 tips mot torr hud i ansikte bild 01

6 Tips mot torr hud i ansiktet

Vad är torr hud? 

Torr hud är resultatet av att huden förlorar sina naturliga oljor när du åldras. Detta kallas "evaporativ förlust" och kan göra att din hud känns grov och uttorkad. Om du redan upplever torr hud är det dags för lite proaktiv hudvård. Du måste hitta en lämplig behandling för ditt tillstånd eller besöka din lokala hudvårdsklinik för att få stödjande behandling. Börja med att undvika uttorkning och överexponering för solen. Du bör också se till att dricka mycket vatten samtidigt som du äter rätt mat för din hud. Slutligen, om du vill förbättra ditt utseende måste du fundera över din hudvårdsrutin och hur du agerar på den. Med andra ord måste du vara uppmärksam på din övergripande hudvårdsrutin. Sammanfattningsvis är torr hud ett vanligt tillstånd bland vuxna när de åldras. Det drabbar många människor och det är lätt att behandla, så skäms inte för detta tillstånd. De flesta behandlingar innebär att man helt enkelt applicerar fuktkräm och solskydd i ansiktet och i vissa fall kan inriktad hudvårdsbehandling behövas.

Vad är skillnaden mellan torr hud och andra former av hudirritation?

Torr hud är den vanligaste formen av hudirritation, men det finns även andra orsaker. Din hud kan bli torr och irriterad på grund av överexponering i solen, som orsakar skador på huden. Vissa medicinska tillstånd (t.ex. psoriasis, seborrhea dermatit) gör också att din hud blir torr och irriterad. 

Hudvård mot ytliga blodkärl image 1

Hudvård för torr hy

En torr hudtyp beror på en understimulering av talgkörtlarna. Att ha en torr hud är ...

Läs mer >>>

Slutligen kan du drabbas av torr hud på grund av vattenbrist i din omgivning (t.ex. värme, torka). I alla dessa fall är resultatet detsamma - din hud blir torrare och mer irriterad. Därför är det bäst att känna till grundorsaken till ditt hudproblem innan du söker behandling. Med detta i åtanke ska vi titta närmare på skillnaderna mellan torr hud och andra former av hudirritation. 

Torr hud är mer än vad man kan tro

Torr hud är mer än bara en brist på fukt i ansiktet, det betecknar också ett antal problem. För det första försämras kvaliteten på naturliga oljan som täcker huden vilket gör ansiktet sårbart för uttorkning och irritation. Oljan som naturligt skyddar din hud och håller den smidig hjälper också till att minska uppkomsten av rynkor och fina linjer. När du inte har tillräckligt med olja är det som att lämna en festmåltid precis innan desserten. Din hud blir till slut hungrig och den kan bli irriterad. Ett annat viktigt problem med torr hud är att den gör dig mer mottaglig för infektioner. Detta beror på att när din hud blir torr slutar den att fungera som en naturlig barriär mot bakterier och andra mikroorganismer. Slutligen klagar personer med torr hud ofta över värk och en brännande känsla samt viss känslighet för solen. Den goda nyheten är att allt detta kan botas genom att följa en enkel hudvårdsrutin. Låt oss ta en snabb titt på vad du behöver göra för att få en strålande, hälsosam hud.

Konsumera mer frukt

Låt oss börja med att undvika uttorkning och överexponering för solen. Du måste dricka 8 glas vatten varje dag och du bör också försöka dricka minst 1 glas för varje timme som du tillbringar utomhus. Nästa steg är att äta mer frukt, som är rik på antioxidanter. Dessa föreningar hjälper till att skydda din hud från skador och de bidrar också till att förbättra kvaliteten på oljan som täcker din hud. Slutresultatet är att din hud blir mjukare och smidigare. Att konsumera antioxidanter hjälper också till att minska uppkomsten av rynkor och fina linjer. Så om du vill hålla din hud frisk måste du se till att inkludera frukt i din kost, både på dagen och på kvällen.

Fuktkräm mot torr hud i ansiktet image 1

Fuktkräm för ansikte

Fuktkräm är en viktig hudvårdsprodukt för all hud. Bra återfuktande ansiktskräm skall ...

Läs mer >>>

Behandla din hud med solskyddsmedel

För att bäst skydda din hud från solens skadliga ultravioletta strålar måste du applicera solkräm varannan timme eller efter bad för att minska exponering för UV-strålarna. Att applicera solskyddsmedel varannan timme kan hjälpa till att minska de skador som orsakas av UV-strålar. Det sista steget i solskyddet är att komma ihåg att täcka dig med en långärmad tröja och en hatt när du går ut. Att följa dessa regler kan bidra till att minska uttorkning av huden.

Solskydd för torr hud image 1

Solkräm för torr hud

Det är en konst att ta hand om huden på sommaren: du ska ha en bra solskyddskräm och en ...

Läs mer >>>

Återfukta ditt ansikte

Att applicera fuktighetskräm efter bad kan hjälpa till att minska torrhet i huden som orsakas av fuktavdunstning. Du bör också se till att luftfuktighet i rummet där du sover är mellan 40 och 50 procent för att främja en återhämtande sömn och minska rynkorna. När du gör så uppmuntrar det din hud att producera mer kollagen, vilket ger dig ett ungdomligare utseende.

Var försiktig med din psykiska hälsa

Du bör också vara försiktig med ditt mentala tillstånd. Om du alltid tänker på din torra hud kommer du att stressa dig själv och det kommer att märkas i ditt ansikte. Se till att du tar hand om din mentala hälsa så att du kan ta hand om din hud på ett effektivt sätt. Du bör också försöka slappna av så mycket som möjligt och ge dig själv en paus när du behöver det.

Tvätta ansiktet varje dag

Ansiktstvätt varje dag kan avlägsna smuts som har byggts upp under dagen. Följ helt enkelt den här rutinen för att ta bort smuts och fet - varje morgon, innan du applicerar din makeup, tvätta ansiktet med lämplig ansiktsrengöring och vatten. Använd inte en syntetisk olja på torr hud, eftersom de har en mycket högre sannolikhet att orsaka allergiska reaktioner. Kom ihåg att tvätta ansiktet i riktning mot hårfästet för att säkerställa att du tar bort all smuts.

Ansiktsrengöring för torr hud image 1

Ansiktsrengöring för torr hud

Torr hud är en speciell hudtyp som kräver extra omtanke och kärlek. Därför ska du ...

Läs mer >>>

Använd ett antioxidantserum

Om du redan använder fuktkräm och fortfarande upplever torr hud kan det vara ett tecken på att din hud fortfarande saknar antioxidanter. Detta kan leda till ytterligare skador och irritation. För att på bästa sätt skydda din hud från uttorkning, då bör du applicera ett antioxidantserum i ansiktet, varje kväll innan du går och lägger dig. Du kommer att se en omedelbar förbättring av kvaliteten på din torra hy och du kommer inte att uppleva torrhet på huden.

Serum för torr hy image 1

Serum för torr hy

Serum är den mest effektiva hudvårdsprodukter som finns på marknaden. Serum för torr hy är ...

Läs mer >>>

 Det sista steget i din hudvårdsrutin för torr hud är att se till att din hud har ersatt de antioxidanter som du förbrukat under dagen. Detta kan du göra genom att applicera C-vitaminserum i ansiktet på morgonen. Så om du vill bli av med torr hud och hålla den frisk och se ung ut måste du se till att följa en hudvårdsrutin som beskrivs ovan.

2023-03-28 av Andrew N

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish