• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Olika typer av ansiktskräm bild 1

Typer av ansiktskrämer

Hudvård för ansiktet är en viktig del av din hudvårdsrutin. Men vilka typer av ansiktskrämer finns att välja i mellan?

Det finns många olika typer av hudvårdskrämer för ansiktet, och även om vissa av dem är bättre än andra är det viktigt att lära sig om de typer av ansiktskrämer som finns så att du kan välja den bästa ansiktskräm för din hud.

Rena ansiktskrämer

Rena ansiktskrämer, oftast veganska och ekologiska, är ett bra val för personer med känslig hud eller hud som behöver en snabbverkande lösning. Dessa ansiktskrämer innehåller ofta vitamin A och E som bidrar till krämens förmåga att återfukta och förbättra hudens utseende. De innehåller vanligtvis inga skadliga sulfater eller andra skadliga kemikalier.

Det är lätt att välja en ren ansiktskräm, men personer med känslig hud bör undvika produkter med eteriska oljor, som ofta orsakar irritation. Även om det finns många underbara eteriska oljor som har godkänts av FDA för användning i hudvård, bör personer med känslig hud undvika dem helt och hållet.

Dagkräm med SPF 

Ljuskänslig hud är en annan vanlig typ som man stöter på, och det är oftast en kombination av de två termerna. Personer med ljuskänslig hud upplever ofta mörka fläckar och hyperpigmentering samt rodnad och torrhet. En lätt ansiktskräm med SPF 50+är ett måste då.

I mycket sällsynta fall kan personer med ljuskänslig hud också få sår och fjällning av huden. För att undvika detta bör du se till att din solkräm har ett brett spektrum (UVA/UVB-skydd) liksom din fuktkräm. Dessutom bör personer med ljuskänslig hud undvika att använda ansiktskrämer som innehåller lanolin eller petroleumgelé (som ofta finns i läppstift). Båda är kända för att orsaka hudkänslighet och irritation.

Nattkräm

Ansiktskrämer som är utformade för användning över natten är ett bra alternativ för personer med fet hud eller hud som tenderar att täppa till porerna. Som namnet antyder är dessa produkter avsedda att appliceras i ansiktet innan du går och lägger dig, och de kan hjälpa till att minska uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande. De innehåller ofta kraftfulla anti-ageing-ingredienser som vitamin C och E, samt antioxidanter som vitamin A och B.

Ansiktskrämer för natten är bättre än sina vanliga motsvarigheter, eftersom de tenderar att vara effektivare när det gäller att avlägsna smuts, olja och smink samt förebygga framtida skador. Dessutom är de säkrare att använda, eftersom det inte finns någon risk för att utveckla en känslighet på grund av användningen av vissa kemikalier eller konserveringsmedel.

Det är lätt att välja en ansiktskräm för natten; se bara till att den inte innehåller några av dessa irriterande ingredienser:

  • Sulfater
  • Phthalater
  • Fenoxietanol
  • Trietanolamin
  • Natriumlaurylsulfat
  • Parfym

När du nu känner till de olika typerna av ansiktskrämer som finns tillgängliga kan du enkelt välja den som passar bäst för din hud. Dessutom kan du känna dig trygg i vetenskapen om att du använder en produkt som är säker för din hud.

 

2023-03-04 av Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish