• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Bästa solskyddet bild 1

Vad är det bästa solskyddet?

De flesta har hört talas om solskyddsmedel, dess vanliga användning för att skydda huden är obestridlig. Men vad exakt är solskydd, fungerar det verkligen och är det bättre än alternativen? Låt oss dyka ner i vetenskapen och ta reda på svaren på dessa frågor.

Vad är solskyddsmedel?

Solskyddsmedel är ett brett begrepp som omfattar en mängd olika produkter som är utformade för att skydda huden mot skador av solljus, vilket leder till solbränna eller hudåldrande. De flesta tänker på solskyddsmedel när det gäller att skydda huden från solens skadliga UV-strålar, men det finns flera andra skäl till varför du kan vilja skydda din hud med solskyddsmedel.

Den mest grundläggande anledningen är att solen är en av de främsta orsakerna till hudcancer. Omkring 5 600 personer får hudcancer på grund av överexponering för UV-strålning varje år bara i USA. Detta är enligt American Cancer Society. Den goda nyheten är att de flesta fall av hudcancer kan förebyggas genom smart användning av solskyddsmedel. Det är viktigt att notera här att solskydd inte är ett universalmedel för medicinska problem. Den kan inte vända hudens åldrande eller förebygga alla typer av hudcancer. Den kan dock hjälpa till genom att ge tillräckligt skydd mot solens hårda strålar och förhindra att skadlig UV-strålning uppstår.

 

Du kan vara intresserad av

Solkräm   Serum med SPF   Sollotion

 

Solskydd är brett tillämpbart

Solskyddsmedel brukar ofta framhållas som ett skydd med "brett spektrum". Det betyder helt enkelt att det blockerar både UV-strålning och synligt ljus. Även om denna typ av solskydd ger ett bra skydd begränsar det också de typer av aktiviteter som du kan delta i. Om du till exempel planerar att segla eller simma i ett öppet område bör du överväga andra typer av solskydd.

Den största nackdelen med solskydd är att det inte ger ett fullständigt skydd mot UV-strålning. Den torkar också ut huden, gör dig varmare och gör att solen lättare kan tränga igenom till dermis, som är det hudlager som tar emot smärta när du utsätts för solljus. Detta innebär att solskydd inte är idealiskt för dem som redan har hudproblem och är benägna att drabbas av solbränna eller hudcancer.

Solskydd är en multifunktionell produkt

På grund av sina många funktioner och tillämpningar kan solskyddsmedel betraktas som en "multifunktionell produkt". Det betyder helt enkelt att den gör mer än en sak för att skydda huden. De flesta tänker på solskyddsmedel som ett skydd mot solen, men det kan också användas för att förhindra spruckna läppar, hålla huden fuktig och skydda den mot åldrande.

Men även om de flesta använder solskyddsmedel för att skydda huden mot solens UV-strålning har det också flera andra viktiga funktioner som måste beaktas. Visste du till exempel att solskyddsmedel kan hjälpa till att förbättra utseendet på rynkor och fina linjer, skydda huden från miljön och till och med minska åldersfläckar och mörka ringar under ögonen?

 

 

Solskydd är lättviktig och inte fet

En annan positiv egenskap hos solskyddsmedel är att det är en lättviktig och icke-fet produkt. Detta gör den idealisk för personer med fet hud eller för dem som genomgår regelbunden exfoliering, vilket innebär att döda hudceller avlägsnas från ansiktet. Visste du att solskydd även kan användas för att skydda huden mot föroreningar? Det kan delvis bero på att solskyddet är lättviktigt och inte fett gör det till en så mångsidig produkt. Om du inte är säker på om din hud är känslig för föroreningar eller lätt bränner sig, kan det vara en bra idé att prova en provflaska solskydd och se hur din hud reagerar. Om du lider av fet hud kan det vara en bra idé att prova en fuktgivande solkräm i stället, eftersom den kan hjälpa till att hålla ansiktet återfuktat.

Solskydd är lätt att applicera

Solskydd är väldigt lätt att applicera. Följ bara instruktionerna på flaskan så är du på god väg att skydda din hud effektivt. Många tror att det kan leda till hudskador om man applicerar solkräm varannan timme eller efter att ha simmat för att bibehålla SPF-nivån, men det är helt enkelt inte sant. Nyckeln är att undvika att gnugga ögonen eller ansiktet efter applicering, eftersom detta kan leda till att du förlorar en del av produktens effektivitet. Ögonsmink kan också störa solskyddets förmåga att skydda huden. Det är också viktigt att notera här att vissa människor är känsliga för vissa dofter och smaker i solskyddsmedel. Dessa tillsatser är dock ofta minimala och förekommer i extremt låga koncentrationer. Den goda nyheten är att de flesta människor inte har några problem med solskyddsmedel, men det är alltid bra att vara medveten om eventuell känslighet.

 

 

Det skyddar huden bättre än alternativen

En av de viktigaste sakerna att tänka på när det gäller solskydd är att det skyddar huden bättre än alternativen. När man jämför den med andra solskyddsmetoder, såsom solhattar, t-shirts och solglasögon, visar uppgifterna att solkräm skyddar huden bättre. Det är viktigt att notera här att det finns flera faktorer som kan förklara varför solkräm skyddar huden bättre än alternativen, men den anses ofta vara det bästa alternativet som finns. Om du har känslig hud eller bara letar efter den bästa anti-aging produkten kan solskydd vara rätt val för dig.

När du applicerar solskydd och hur ofta?

Det är viktigt att applicera solskydd varannan timme eller efter bad för att bibehålla SPF-nivån. Studier har visat att solskyddsmedel med SPF-nivå 25 blockerar 97 % av UV-strålningen jämfört med 74 % för solskyddsmedel med SPF 7. Detta innebär helt enkelt att ju högre SPF-nummer desto färre UV-strålar når huden. Du behöver inte vara orolig för att applicera solskydd tidigare på dagen, eftersom applicering tidigt på morgonen med ett SPF-värde under 15 fortfarande kan ge ett överhettat utseende. Om du har fet hud eller är benägen att drabbas av akne kan det vara en bra idé att i stället använda ett serum mot akne med SPF 50+.

 

 

Fungerar det för män och kvinnor?

De flesta anser att solskyddsmedel är en "kvinnoprodukt", men det fungerar faktiskt för både män och kvinnor. Eftersom appliceringsprocessen är mycket likartad för män och kvinnor, och solskyddets skyddande egenskaper är desamma, skulle det vara ett misstag att tro att det inte är effektivt även för män.

I själva verket rapporterar män och kvinnor som använder solskyddsmedel ofta färre tecken på åldrande och UV-strålningsrelaterade hudskador. En studie visade till och med att solskyddsanvändare hade en 8 % ökning av kollagensyntesen och en 12 % minskning av elastinbrytningen, vilket är de primära komponenterna i mänsklig hud som ger den dess elasticitet. Det är därför det är bäst att applicera solskydd varannan timme eller efter bad, eftersom detta säkerställer att huden får de näringsämnen den behöver samtidigt som den blockerar UV-strålning och tecken på åldrande.

Vem behöver använda den och varför?

Det finns flera grupper av människor som behöver använda solskydd. Först och främst behöver alla skydda sin hud från solen. Även om du bor någonstans där det är kallt är det fortfarande tillrådligt att täcka sig och använda solskydd. Ju högre SPF, desto färre UV-strålar når din hud. Om du bor på en plats med höga föroreningsnivåer kan du också behöva använda solskydd när du vaknar, eftersom detta kan skydda din hud från de skador som miljön orsakar. Personer med känslig hud och de som är benägna att drabbas av akne bör också använda solskydd eftersom det kan förhindra utbrott och ärrbildning.

Det finns flera andra grupper av människor som också kan behöva använda solskydd. Visste du att UV-strålning kan orsaka utslag och irritation hos vissa människor? Om du har mycket torr hud kan det vara en bra idé att använda solkräm varannan timme eller efter simning för att bibehålla SPF-nivån, eftersom detta hjälper till att hålla huden återfuktad. Om du har kombinerad eller fet hud kanske du vill prova ett fuktgivande solskydd i stället, eftersom det kan hjälpa till att hålla din hud återfuktad och samtidigt minska synligheten av rynkor och fina linjer.

Biverkningar

En del människor tror att solskyddsmedel har allvarliga biverkningar, men det är långt ifrån sant. De största problemen som människor har med solskydd handlar om irriterad hud och allergiska reaktioner. Visste du att solskydd kan orsaka hudrodnad, torr hud och ljuskänslighet? Detta är alla potentiella biverkningar som du måste vara medveten om och hålla utkik efter. Om du upplever något av dessa problem kan det vara en bra idé att prova en annan produkt eller appliceringsteknik.

2023-03-03 av Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish