• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Vad är Elektrofores ansiktsbehandling? 

Har du någonsin upplevt torr, irriterad hud som bara inte går bort? Du kanske lider av släp hud, bristande hudtonus eller har första tecken på hudåldrande. Det är vanligare än du tror. Det är här elektrofores ansiktsbehandling kommer in. 

Du har kanske hört talas om elektrolys, vilket är vad de flesta tänker på när de tänker på elektrofores ansiktsbehandling. Men vad exakt är det och hur fungerar det?

Här är en kort introduktion till vad elektrofores ansiktsbehandling är, hur den fungerar, och vad du bör veta och vara medveten om innan du provar den.

 

Vad är Elektrofores Facial?

Om du inte känner till det, så är elektrofores (även känd som mikroström) en ansiktsbehandling där en svag elektrisk ström passerar genom ansiktshuden. Man kan säga att det är en form av elektro-kemisk peeling som används för att stimulera hudvävnader, öka hudens tonus samt strama up den, avlägsna döda hudceller och andra irriterande ämnen. Strömmen passerar genom ansiktshuden med hjälp av två elektroder: en i handflatan och den andra på ansiktshuden. Det finns behandlingsalternativ då båda elektroderna rör seg på huden i ansiktet. Behandlingen är vanligtvis ganska smärtsam och tar ungefär tio till trettio minuter. Det är ett icke- invasivt ansiktsbehandling som är säkrare och effektivare än många andra behandlingar mot många hudproblem bland annat rynkor, fina linjer, slapp och glåmig hud, m.m. Många människor har märkt en betydande förbättring av hudens hälsa efter bara några få behandlingar. Och det är så enkelt att göra det – ingen återhämtningstid behövs! 

Hur fungerar Elektrofores?

De exakta mekanismerna bakom elektrofores ansiktsbehandling är väl kända. Man tror att den fungerar på ett liknande sätt som en vanlig elektrolys. Det vill säga, det sätter igång hudens naturliga funktioner genom att stimulera hudens kemiska processer. Verkande ämnen sprids över ansiktet och tränger in i huden med cirka en till två mm. När dessa ämnen kommer i mikroström kan de gå djupare i huden upp till 2 cm. Detta i sin tur leder till bättre intag av nyttiga ämnen i hudcellerna genom alla hudlagrar. Förutom att stimulera huden stör elektrofores även hudens naturliga försvar mot skadliga bakterier och fria radikaler. 

Det är en vanlig missuppfattning att elektrofores bara dödar bakterier. I verkligheten är det ett räddaren för hudens tonus och transportmedel för verkande lösningar till exempel vitamincocktail. 

Finns det några biverkningar?

Som tidigare nämnts är elektrofores en icke-invasiv ansiktsbehandling. Det innebär att det har färre biverkningar än vissa andra typer av hudbehandlingar. Men du bör inte förvänta dig att det är riskfritt. De vanligaste hudreaktion är rodnad och lätt. Dessa kan uppstå inom trettio minuter efter behandlingen och varar i ungefär en till två timmar innan de försvinner. I de flesta fall är biverkningarna lindriga och försvinner av sig själva. Men om de kvarstår eller är besvärande, tala med en hudterapeut så snart som möjligt. I vissa fall, särskilt om du har genomgått flera behandlingar eller om irritationen är extrem, kan de hänvisa dig till en läkare för utvärdering. 

Som med alla behandlingar finns det olika saker du bör veta och vara medveten om innan du provar den. Om du till exempel är gravid eller ammar bör du rådgöra med din läkare innan du börjar behandlingen. På samma sätt bör personer som är allergiska mot nickel eller latex rådgöra med sin hudterapeut innan behandlingen. 

Precis som med alla andra avancerade ansiktsbehandlingar finns det rätt sätt att göra Elektrofores Facial och felaktiga sätt. Du bör till exempel inte använda några krämer eller fuktkrämer före behandlingen. Om du gör det kommer du sannolikt att förvärra strömmens förmåga att penetrera huden och försämra resultatet. I stället rekommenderas det att du tvättar ansiktet noggrant innan att komma på behandlingen. Efter behandlingen bör du fortsätta att rengöra huden och undvika att applicera några krämer eller fuktgivare i några timmar.

Redan nästa dag kan du använda din favoritfuktkräm och solkräm för att skydda din hud. Detta kommer att bidra till att förebygga framtida irritation och hudskador på grund av UV-strålning och andra yttre faktorer.

 

Först och främst bör du ta dig tid att förstå någon ny behandling. Lär dig så mycket du kan om behandlingen, riskerna och biverkningarna. Om du fortfarande är fast besluten att genomgå behandlingen, se till att rådfråga en skicklig utövare som kan hjälpa dig att få den på ett säkert och effektivt sätt. För bästa resultat bör det utföras av en utbildad hudterapeut eller läkare.

2023-09-20

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish