• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Vad är HIFU ansiktsbehandling? 

Tidigare var ansiktsbehandling en lyx som reserverades för speciella tillfällen som högtider eller högklassiga spa. Men under de senaste åren har ansiktsspa ökat i popularitet och tvättar, masker och injektionsbehandlingar har blivit normen och inte en lyx.

Med utvecklingen av välbefinnande och skönhetsparadigmer har wellness spa, och i synnerhet ansiktsbehandlingar, utvecklats till att använda högintensitetsfokuserad ultraljud (HIFU) för att rikta sig mot olika hudproblem.

HIFU är en medicinsk teknik som använder ljudvågor för att behandla en mängd olika hudproblem och tillstånd, inklusive rynkor, fina linjer och släp hud. 

Så vad är HIFU ansiktsbehandling? Varför skulle du göra HIFU? Vad är Skin Sound Therapy?
Låt oss ta reda på det. 

Vad är HIFU?

HIFU är en medicinsk teknik som använder ljudvågor för att behandla en mängd olika hudproblem och tillstånd på ett icke-invasivt sätt. Det är en säker och effektiv metod som är godkänd av FDA och det är ett populärt icke-kirurgiska alternativ för kirurgiska kosmetiska ingrepp.

HIFU fungerar genom att fokusera högenergi ljudvågor på ett litet område på hudytan, vilket orsakar en mild till måttlig fysisk påverkan som kallas "akustisk kavitation" som i sin tur leder till de önskade terapeutiska och estetiska effekterna. 

Ljudvågorna genereras av en liten ultraljudsgivare som är fäst på en flexibel arm. Det är ljudvågorna som sänds ut från enheten, inte själva enheten, som riktas mot hudytan.

Ljudvågorna är varken smärtsamma eller skadliga för människokroppen, och de är säkra även när de används i höga doser. De kan inte orsaka någon skada eller skada på levande vävnad och har visat sig ha både läkande, stimulerande och föryngrande egenskaper.

Varför ska du prova HIFU Facial?

Om du läser detta är det troligt att du redan är medveten om hur fördelaktigt regelbunden hudvård kan vara, särskilt när den görs regelbundet. Men bara för att du förstår fördelarna med regelbunden rengöring och återfuktning, betyder det inte att du helt och hållit undviker hudåldrande när du använder dessa hudvårdsprodukter. Särskilt när man har redan fått de första tecken på hudåldrande. HIFU ansiktsbehandling kan hjälpa med detta. Ljudvågorna som sänds ut av enheten är både säkra och verkande, och den snabba behandlingstiden gör den till ett perfekt alternativ för människor med upptagna scheman. Det är en win-win situation. 

Enligt studier upplever personer som fick HIFU ansiktsbehandlingen en förbättring av hudens hälsa och hudton samt en minskning av tecken på åldrandet. Dessutom behöver de i många fall inte ens göra kirurgiska ingrepp, eftersom huden stramar upp av sig själv på bara några dagar och resultatet behåller sig i flera månader. 

Vad är Skin Sound Therapy?

Som nämnts ovan är HIFU en teknik som använder ljudvågor för att behandla åldrande hud. Den metoden kallas även för skin sound therapy. 

Men det är inte det enda sättet på vilket det har blivit en populär hudvårdsbehandling. 

Hur fungerar HIFU?

Tanken bakom HIFU är att använda högfrekventa ljudvågor för att stimulera kollagen och ellastinproduktionen i hudvävnaden och främja deras uppstramning det som bland annat kallas för ansiktslyft. Utöver detta främjar HIFU behandlingen bättre blodcirkulation och har visat sig minska stress. 

När det följs med andra icke-invasiva tekniker, såsom mesoterapi och vitamin C ansiktsbehandlingar, är resultaten ofta otroliga.

I studier har HIFU visat sig minska tecknen på åldrande och förbättra hudens struktur och hudton. Det är också till nytta, i mindre uppsträckning, vid hudsjukdomar till exempel akne, psoriasis och eksem. Faktum är att vissa medicinska experter föreslår att man först försöker med HIFU, innan man ens överväger att gå under kniven. På så sätt får du fördelarna med båda världarna – bekvämlighet, säkerhet och utmärkta resultat.

Är HIFU lämplig för alla hudtyper? 

Som med alla nya hudvårdsprodukter eller behandlingsalternativ kommer det alltid att finnas undantag från regeln. Där det finns liv finns det också värme, vilket innebär att olika hudtyper inte kommer att reagera på samma sätt på en produkt eller behandling. Detta är något som du måste komma ihåg när du bestämmer dig att prova HIFU- ansiktsbehandling lika som någon annan hudvårdsbehandling.

Om du till exempel har extremt känslig hud eller är benägen till allergiska reaktioner, är det en bra idé att först rådgöra med din läkare för att avgöra om denna behandling är säker för dig.

När ska man börja med HIFU?

Även om HIFU har visat sig vara både fördelaktigt och säkert, finns det fortfarande frågor om när det är bäst att börja med behandlingen. Den allmänna enigheten bland hudexperter är att HIFU bör användas när det finns synliga tecken på åldrande eller i vissa fall när lokal behandling har misslyckats.

Om du till exempel planerar hårborttagning laserbehandling, är det inte en bra idé att kombinera behandlingen med HIFU, eftersom laser kan avlägsna håren, men det skulle också avlägsna din förmåga att dra nytta av HIFU. I många fall är vissa behandlingar inte heller genomförbara, eftersom de kan lämna dig med allvarliga ärr eller andra komplikationer. Å andra sidan har vissa personer sagt att de ser fördelar med HIFU även om det inte finns några synliga tecken på hud åldrande. Du bör därför inte anta att du inte kan dra nytta av HIFU eftersom du ännu inte ser några resultat. Bara för att någon ännu inte märker några fördelar betyder det inte att behandlingen inte fungerar. Så prova det ett tag och se om du börjar märka förbättringar i din hud. Om du gör det, bra! Om inte, finns det andra behandlingsalternativ som du kan prova. Om du verkligen är nyfiken, kan du alltid ställa frågor och få mer information.

Hur ofta ska du göra HIFU?

Det exakta antalet behandlingar som du bör få beror på en mängd olika faktorer, inklusive det problem som du försöker behandla, hur allvarligt ditt tillstånd är och din hudtyp. Det är därför inte lämpligt att bara titta på instruktionerna och förvänta sig samma resultat varje gång. Gör i stället ditt bästa för att hitta rätt kombination av behandlingar för din hud, och följ sedan upp med regelbundna hudvårdsprodukter, enligt rekommendation från din läkare eller hudterapeut.

I allmänhet rapporterar de flesta som provat HIFU att de behöver behandla sin hud två gånger i året. 

Var kan man få HIFU? 

Om du är intresserad av att prova HIFU, är du välkommen till vår hudvårdsklinik Beautyka. 

 

2023-09-20

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish