• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Vad är känslig hud image 98

Vad är känslig hud? Tips för känslig hud.

Känslig hud är förkortningen för känslig hud syndrom. Det är en samling av tillstånd som gör att huden blir mer känslig för irritation och andra potentiella skador. Detta kan leda till rosacea, rodnad, torrhet, irritation och ännu torrare hud. Hos vissa människor orsakar det till och med överkänslighet mot smärta.  Men låt oss vara ärliga. Om du har känslig hud vet du exakt hur det är. Så låt oss göra den här artikeln lite mer användbar genom att svara på tre viktiga frågor om hudkänslighet.

Vad är skillnaden mellan känslig hud och andra typer av hudvårdsproblem?

När huden är känslig betyder det att den reagerar mycket på kemikalier i vissa hudvårdsprodukter, solljuset, miljöpåverkan. Kroppens försvarsmekanism går i överdrift, vilket gör att huden blir mer sårbar för skador från smuts, olja och föroreningar. Hos vissa människor kan hudkänsligheten vara så flyktig att de inte ens inser att den finns där förrän den är borta. Det är ett ständigt föränderligt slagfält där fienden är osynlig men alltid ute efter dig.

Ett av de sätt som hudläkare identifierar hudkänslighet är patchtestning genom att applicera små prover av vanliga hudvårdsprodukter på huden och dokumentera eventuell irritation eller rodnad som uppstår. Om du någonsin har haft en negativ upplevelse med en produkt som du trodde var bra, kan patchtestning hjälpa dig att hitta den exakta orsaken till din hudreaktion. Hudterapeuter kan också rekommendera anpassade hudvårdsprodukter för känslig hud eller alternativa ansiktsbehandlingar för känslig hy som kan vara till nytta för dig.

Hur lång tid tar det för känslig hud att reagera?

Även om det kan vara mycket frustrerande tar det vanligtvis bara några minuter för din känsliga hud att reagera på en irriterande faktor. Reaktionerna och effekterna kan vara osynliga för blotta ögat, men kan fortfarande kännas av dem som är mer erfarna i hudens vägar. I sällsynta fall kan det ta flera veckor eller månader för kroppens försvarsmekanism att återfå en del av sin ursprungliga styrka. Så bli inte modfälld om din hud inte verkar ha blivit sämre. Den kanske helt enkelt inte har visat sin fulla potential än. 

Vad kan jag göra för att hantera min känsliga hud?

Om du redan gör alla de saker som nämns ovan, är du förmodligen redan ganska bra på väg till en friskare hud. Men för att vara säker, är det en bra idé att regelbundet fylla på med vitamin C och vitamin E samt essentiella fettsyror. Du kanske också vill prova några naturliga ansiktsmasker eller fuktkrämer som innehåller fruktenzymer. Vissa personer med känslig hud har rapporterat goda resultat av att applicera vitamin E- produkter på ansiktet på natten. Denna produkt är ett av de mest populära alternativen för behandling mot rynkor. Kom bara ihåg: man kan tyvärr få för mycket av det goda, så se till att man inte går för långt. Om du försöker applicera för mycket kan det resultera i obehagliga hudkänslor som brännande eller klåda.

Hudvård känslig hud tips bild 45

Hudvård för känslig hud

En känslig hud är ofta rödaktig och tunn och kan vara såväl ...

Läs mer >>>

Hudterapeuter kan också överväga att förskriva dig en annan typ av ansiktskräm för känslig hy, serum, ansiktsrengöring eller solkräm beroende på din huds särskilda behov. Om du fortfarande upplever negativa effekter efter att ha provat olika produkter är det dags för en förändring. Det är viktigt att notera att känslighet är en mycket personlig fråga och att hudterapeuter därför inte alltid är beredda att rekommendera rätt produkt för dig. Det är därför det är en så bra idé att göra din forskning online innan du gör ett köp. Du kan också fråga andra kunder om deras erfarenheter av de olika produkterna för känslig hud på marknaden. Att veta vad man ska leta efter är halva striden. Kom bara ihåg: det enda sättet att ta reda på vilken hudvårdsprodukt som är bäst för dig är att prova några olika. Var inte rädd för att ställa frågor om du inte förstår något om processen. Kundservice är alltid mer tillgänglig nuförtiden. Så gör ditt bästa för att utbilda dig själv, och kom ihåg: ju mer du vet, desto mer kommer du att kunna förstå vad din hud säger till dig.

2023-07-09 av Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish