• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Mesoterapi

 

Mesoterapi behandling bild 058

Allt du behöver veta om mesoterapi

Det finns två typer av mesoterapi ansiktsbehandling - mesoterapi med eller utan nålar. Båda metoderna tillför fukt och näringsämnen djupt in i huden och bidrar därmed till ökad hudhälsa. Mesoterapi utan nålar är speciellt utvecklad för personer som är rädda för nålar, har tunn och känslig hud eller vill undvika lock-down tid. 

 

Vad är mesoterapi?

 

Mesoterapi med nålar är en fransk behandling för föryngring som går ut på att ge små injektioner av vitaminer, enzymer, antioxidanter och växtextrakt för att förnya och strama upp huden. Det kan även öka hårkvalitet och förbättra hudtillstånd på övriga kroppsdelar. 

Mesoterapi utvecklades år 1952 i Frankrike av den franske läkaren Michel Pistor. Idag är det en otroligt populär behandling som är enkel och ger utmärkta resultat. 

 

Mesoterapi utan nålar är en utvidgning av den vanliga varianten av mesoterapi. Mesoterapi utan nålar berikar huden med näringsämnen med hjälp av elektrisk ström. Ström skapar mikropoler i huden och hjälper att tränga in vitaminer, mineraler och återfuktande syror djupt i huden.

Mesoterapi utan nålar är ett smärtfritt sätt att få en snabb uppfräschning på hyn och mycket med lyster.  

 

Läs även om Skinbooster >>>

mesoterapi ansikte effekt bild 036

 

Nedan går vi igenom allt du behöver veta om mesoterapi, och besvarar alla de vanligaste frågorna som ställs om behandlingen.

 

 

De största fördelarna med mesoterapi

Mesoterapi kan snabbt förbättra utseendet på hud som är matt, trött, eller har ojämnheter på ytan. Den bidrar också till att främja blodcirkulationen i huden, vilket hjälper kroppen att bli av med åldersrelaterade gifter samt förbättrar tillförsel av syre och näring till hudcellerna. Mesoterapi behandling kan också användas för att behandla akne, ärr och hyperpigmentering och ge huden ett glowy, "upplyst-inifrån" utseende.

Mesoterapi-vitamintillsatser aktiverar fibroblastcellerna i huden och leder till en ökad produktion av kollagen. Detta i sin tur förebygger uppkomsten av ålderstecken så som rynkor och slapphet. Vitaminer, tillväxtfaktorer, hyaluronsyra, peptider och antioxidanter är bara några av de hudvänliga ämnen som injiceras i huden. Dessa ingredienser skapar den optimala miljön för en frisk hud som bättre kan hantera och minska de synliga effekterna av åldrande. 

Det är inte helt ovanligt att en mesoterapicocktail har mer än femtio aktiva komponenter, som alla samverkar för att ge näring, reparera och förnya huden.

Det är möjligt att kombinera denna behandling med exempelvis anti-aging injektioner och olika typer av fillers. Då behandlingen går snabbt och inte har någon lång återhämtningstid så är det populärt att genomgå den innan ett stort evenemang eller en särskild livshändelse.

Mesoterapi fördelar Stockholm bild 053

 

Vad mesoterapi används för

Mesoterapi används för att förbättra utseendet på huden i ansiktet och på kroppen, öka hårväxt i skalpen och minimera celluliter; olika kombinationer och ingredienser används för att stimulera kollagenbildningen och ge friskare hud och hår.

  • Huden återfuktas, föryngras och stramas upp
  • Det tillverkas mer kollagen och hyaluronsyra i hyn
  • Huden skyddas mot stress och miljöfaktorer
  • Förbättrar hudens naturliga lyster
  • Förbättrar utseende på postakne ärr, rynkor och blemmor

 

  Vi tipsar:

För att bibehålla och förbättra resultat rekommenderar vi en ampullkur efter din mesoterapi behandling.

Hudvårdsklinik Beautyka 

Mesoterapi Stockholm bild 064

 

Hur en behandling med mesoterapi går till

Det gör ytterst lite ont att göra mesoterapi behandling - din behandlare kommer att använda en bedövningskräm. De allra flesta kunder anger att de känner ett lätt nyp, eller som om någon nuddar huden med ett skarpt föremål. 

När det gäller mesoterapi utan nålar så är denna metod helt smärtfri - du kommer inte känna något alls! I mesoterapi utan nålar används små elektriska impulser som stramar upp huden och ökar musklernas tonus. 

Själva behandlingen kan vara endast i ca 40 minuter och är därför ett av de allra snabbaste sätten att uppnå en naturligt friskare hud.

 

Mesoterapi behandling ansikte Stockholm bild 097

 

Vanliga frågor om mesoterapi

 

Har mesoterapi sidoeffekter?

Liksom med alla andra kosmetiska injektionsbehandlingar kan mycket sällsynta biverkningar inkludera blåmärken, reaktion på den injicerade vitamincocktailen, infektion, inflammation och svullnad. Den stora majoriteten upplever inga bieffekter alls.

Vid mesoterapi utan nålar kommer du inte alls få några som helst biverkningar eller oönskade tecken på att du har gjort behandling. 

Hur ser återhämtning ut efter mesoterapi?

Ditt ansikte kan kännas lätt mörbultat och kan ha en rodnad under de första 48 timmarna efter mesoterapi med nålar, till skillnad mot mesoterapi utan nålar där ansiktet inte får några negativa effekter, utan ser direkt rosa, fräsch och lysterfylld ut.

Den korta återhämtningstiden gör att mesoterapi är ett utmärkt alternativ till exempelvis botox eller andra typer av fillers. Det är ett av de enklaste sätten att uppnå ett naturligt lysterfyllt utseende där din hud vårdas från insidan och ut.

Hur ofta kan man göra mesoterapi?

Du behöver göra en kur på 3-5 mesoterapi behandlingar för att uppnå önskat resultat. Det exakta antalet varierar beroende på önskat resultat, samt hur dina förutsättningar ser ut. Men generellt så kan du förvänta dig mellan 3 till 15 besök för att uppnå önskade resultat. 

2022-08-11 / Maria V

Hur ofta mesoterapi ansikte bild 019

 

 

Våra populära artiklar

Hudvårdsprodukter mot finnar Vad är fördelar med enzympeeling? För vem passar PRX-T33? Varför ska man göra kemisk peeling? Vad gör Retinol i huden? Hur använder man Retinol?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish