• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Vad är ytliga blodkärl bild 11

Vad är ytliga blodkärl? 

Ytliga blodkärl är blodkärl som finns strax under hudens yta. Dessa blodkärl tenderar att löpa längs med loppet av de stora kärlen som förser kroppen med blod. De kallas också för små kapillärer. När blodtillförseln är normal ansvarar dessa blodkärl för att syre levereras till hudens celler och att gifter transporteras till levern för bortskaffande. Men när blodflödet minskar blir huden blek och svullen eftersom den inte får det syre den behöver för att fungera ordentligt. Detta kan bland annat leda till problem som rosacea och kronisk rodnad.

Ytliga blodkärl ligger strax under hudens yta i dermis. I verkligheten finns det tre olika hudlager, epidermis, dermis och hypodermis. Epidermis är det översta lagret av huden och dess viktigaste funktion är att skydda kroppen från omgivningen. Dermis är det mellersta lagret av huden och det ger stöd åt epidermis samt subkutana strukturer som blodkärl och lymfkörtlar. Hypodermis är det lägsta lagret av huden och dess viktigaste funktion är att lagra fett. Det består av lös bindväv som fungerar som en buffert mellan musklerna och benen och huden.

Hudvård mot ytliga blodkärl image 1

Hudvård mot ytliga blodkärl

Ytliga blodkärl är ett vanligt hudtillstånd i Sverige. Ytliga blodkärl kan ...

Läs mer >>>

 

Hur bildas ytliga blodkärl?

Som andra delar av kroppen behöver huden en konstant blodcirkulation för att förbli frisk. Under fosterutvecklingen genomblåses huden med blod från navelsträngen. Detta förser kroppen med näringsämnen som syre och håller den varm. Efter födseln fortsätter huden att få näring från små artärer som förgrenar sig från de medelstora och stora artärerna. Dessa kapillärer blir sedan större. När de kommer närmare och närmare hudytan blir kapillärerna mer och mer synliga och bildar så småningom de små blodkärl som kallas för ytliga blodkärl.

Behandling mot ytliga blodkärl image 2

Borttagning av ytliga blodkärl

Borttagning av ytliga blodkärl med diod 980 Laser är för närvarande ...

Läs mer >>>

 

Det är känt att kroppen anpassar sig till olika skador och trauman. Det är därför vissa personer som har råkat ut för allvarliga olyckor, till exempel bilolyckor eller arbetsrelaterade skador, utvecklar tecken på blåmärken, svullnad och keloidärrbildning. Ibland anpassar sig dock kroppen inte bra till skador och detta kan leda till komplikationer. En av de komplikationer som uppstår till följd av dessa skador är att det bildas yliga blodkärl i olika delar av kroppen, särskilt i ansiktet. Detta beror på att ansiktet är ett mycket dynamiskt och uttrycksfullt område av kroppen och det är mycket känsligt för förändringar.

Vad är de olika typerna av ytliga blodkärl?

Som alla delar av kroppen har huden olika typer av blodkärl. Dessa olika typer av blodkärl är viktiga eftersom de spelar en nyckelroll när det gäller att förse hudens celler med blod och avlägsna gifter. De två vanligaste typerna av ytliga blodkärl är kapillärer och vener. Kapillärerna är tunnväggiga och de finns liggande strax under hudens yta. De består av mindre blodkärl som ansluter till cirkulationssystemets stora kärl. Venerna har tjockare väggar och de ansvarar för att återföra blodet till hjärtat för vidare distribution i kroppen. 

Hudvård mot ytliga blodkärl - rosacea image 11

Hudvårdsprodukter mot Rosacea

Rosacea är en en kronisk och relativt vanlig dermatos med ...

Läs mer >>>

 

Vad orsakar synliga ytliga blodkärl?

Trots att orsaker till ytliga blodkärl och ådernät är oklara finns det många anledningar till att du kan få ytliga blodkärl. Den vanligaste orsaken är svaghet i väggarna i stora och små blodkärl viken kan också leda till att de blir synliga. 

Dålig blodcirkulation kan leda till otillräcklig syresättning av huden och utveckling av ålderstecken som fina linjer och rynkor. Det kan också leda till att huden blir blek på grund av bristande blodtillförsel då blir ytliga blodkärl mer synliga. 

Peeling mot ytliga blodkärl image 1

Kemisk peeling mot Rosacea & Rodnad

Kemisk Peeling pHformula Rosacea är en ansiktsbehandling för  ...

Läs mer >>>

 

Är ytliga blodkärl ärftliga?

Likt andra delar av kroppen är huden också föremål för genetiskt arv. Det är också viktigt att inse att det finns genetiska faktorer som påverkar bildandet av ytliga blodkärl. Det betyder att om någon av dina släktingar har ett anlag för att utveckla ytliga blodkärl har du en chans att få detsamma. Om du och dina föräldrar är friska och har inga synliga blodkärl finns det en god chans att du inte har några symtom på ytliga blodkärl. Men om du lider av högt blodtryck bör du för att vara på den säkra sidan få regelbundna ansiktsbehandlingar mot synliga blodkärl.

Behandling för ytliga blodkärl image 31

Behandling av ytliga blodkärl

Behandlingen är skapad för dig med rosacea, ytliga blodkärl och eksembenägen ...

Läs mer >>>

2023-04-23 av Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish