• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Vad gör retinol för huden?

Retinol har många effekter i huden. Den främsta gynnsamma egenskapen av retinol är att retinol har antiåldrande effekt. Retinol ger din hud en lyft, slätar ut rynkor och ökar hudens elsaticitet på ett naturligt sätt. Ansiktskrämer med A vitaminsyra fördröjer hudåldrande, jämnar ut hudstruktur och ökar hudens elasticitet.

Ögonkräm med retinol förebygger uppkomst av kråksparkar runt ögonen & minskar mörka ringar.

Den andra orsaken till att ha retinol i daglig hudvårdsrutin är att A vitamin är verksam mot pigmenteringar. A vitaminsyra kräm är en bra hudvårdsprodukt för dig som har ojämn hudton med solfläckar, då retinol ljusar upp huden, ökar dess lyster, minskar solfläckar och skyddar huden mot solen. Om du vill arbeta med pigmentering och få en jämnare hudfärg, då ska du definitivt köpa en nattkräm med retinol.

En tredje orsak att köpa hudvård med retinol är att A vitamin tar bort finnar, stora porer på bästa sättet. Om du har akne, finnar, pormaskar, vidgade porer eller blemmor – retinol är din bästa vän för acne hyperpigmentation. Finnar hos ungdomar och vuxen akne kan behandlas med retinol kräm som främjar hudens omsättning, dämpar inflammation. Efter några veckors användning av hudkräm med retinol för finnar kommer porer se mindre och renare ut 

Få ännu mer effekt av produkter med retinol mot finnar genom att kombinera retinol med vitamin C.

Hur påverkar retinol huden bild 1

När ska man börja använda retinol

Den idealiska åldern att börja med retinol är från 25 - 30 år. Det är just då huden börjar åldras. Den bästa åldern att börja med retinol hudvård är när du börjar märka första tecken på solskada – ojämn hudfärg, solfläckar, pigmenteringar eller rynkor. Men inte tidigare än vid 25 år.

Om du vill använda retinol för finnar, ska du först kontakta läkare.

 

 

 

 

 

Våra populära artiklar

Vad är retinol? Varför får man finnar? Hur använder man Retinol? Vad är finnar? Hur behandlar jag finnar? Hudvårdsprodukter mot finnar

Tillbaka till Fakta om Retinol

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish