• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

  • ✔ Fri frakt* 

  • ✔ Snabb leverans

Rosacea kräm

Köpa

Hudtyp

Hudtillstånd

Hudproblem

Förväntat resultat

Märken

Produkttyp

Kategorier

Rensa filter
Populära hudvårdsprodukter
Vi tipsar om

 

Rosacea kräm

Rosacea är en hudsjukdom som kännetecknas av hyperemi, vidgning av små och ytliga kärl i ansiktet och bildandet av papler och pustler. Tyvärr är denna sjukdom mycket vanlig och ofta kronisk. Det är därför, för att undvika återfall, är det mycket viktigt att ta hand om huden ordentligt.

En av behandlingsformerna är användningen av en rosacea kräm. Krämer mot rosacea används för att eliminera ansiktsrodnad, inflammation och irritation. Det finns två huvudtyper av rosacea som kan dra nytta av krämen: erythematotelangiectatic rosacea (ETT) och acne rosacea.

Vidgade blodkärl nära hudens yta orsakar den karakteristiska rodnaden av huden vid rosacea besvär. När blodkärlen vidgas blir ökat blodflöde under huden mer märkbart. Rosacea krämer är en verkande hudvård som minskar rodnad, svullnad och uppkomsten av vidgade blodkärl under hudens yta.

Återfuktning är ett annat viktigt hudvårdssteg i alla hudvårdsrutiner. Men för de som lider av rosacea är det viktigt att välja en återfuktande rosacea kräm som skapar en skyddande näringsbarriär mellan huden och miljöpåfrestningar för att eliminera känslighet och irritation.

Vanliga ingredienser i krämer för rosacea

Den första ingrediens är azelainsyra. Kräm med azelainsyra är ofta trevligare och mindre irriterande för huden.

En annan ingrediens för rosacea kräm är retinol. Det här alternativet är dock inte lämpligt för alla, så du bör kontakta din hudterapeut.

C-vitamin och niacinamid hjälper till att jämna ut hudtonen, återfuktar och lyser upp.

För hud med rosacea är det viktigt att använda rosacea kräm med solskydd på en regelbunden basis.

Expertråd: vilka produkter kan irritera rosacea hud

Hud med rosacea är mycket känslig, så American Dermatology Society rekommenderar att personer med rosacea undviker krämer med dofter, färgämnen, alkoholer, kamfer, glykol- och mjölksyror, mentol, urea och SLS. Om du plötsligt märker att din hud är irriterad - kliar, sveda eller rodnar - kan nämnda ämnen i din hudvård vara orsaken.

Kräm mot rosacea kombineras vanligtvis med andra typer av behandlingar. 

Det finns ett antal aktuella behandlingsmetoder inklusive rosacea krämer. Eftersom rosacea har många möjliga orsaker och vanligtvis är en komplex sjukdom är rosacea kräm bara ett tillvägagångssätt. En omfattande komplex av inriktade behandlingar och rosacea hudvårdsprodukter verkar vara det mest effektiva, eftersom den exakta orsaken till sjukdomen fortfarande är oklar.

Hudterapeuter rekommenderar att genomgå en kombination av behandlingar utöver aktuella rosacea krämer. Detta inkluderar:

  • Laser resurfacing, en minimalt invasiv behandling som stimulerar tillväxten av nya, friska celler.
  • Intense Pulsed Light (IPL) behandlingar, en typ av fototerapi som använder ljus med specifika våglängder för att behandla synliga vener och kapillärer under huden.
  • Mikroströmterapi som använder en liten elektrisk ström för att krympa synliga blodkärl.
  • Kemisk peeling mot rosacea, en behandling som innebär att det översta hudlagret peelas av med en speciell syra för att avslöja ett nytt, fräscht lager.

För känslig hud med rosacea rekommenderar vi att göra ett test

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish