• ✔ Auktoriserad återförsäljare & hudterapeut

 • ✔ Fri frakt* 

 • ✔ Snabb leverans

ANVÄNDNING AV ANSIKTSMASKER

Ansiktsmask användning tips bild 1

Hur applicerar man en ansiktsmask korrekt?

Det finns ett antal rekommendationer som bör beaktas när du applicerar ansiktsmasker. Så här uppnår du märkbart fantastiskt resultat.

Regler hur applicerar man ansiktsmask:

 • Förbered din hud. En ansiktsmask blir mer effektiv om huden är förberedd. Se till att ta bort olja, smuts och smink och rengöra din hud med en gel eller skumrengöring, använd en skonsam exfolierande ansiktsrengöring, skrubb eller peeling.
 • Håll håret borta från ansiktet i en hästsvans eller under ett hårband. 
 • Applicera ansiktsmasken endast med rena händer, men använd hellre en speciell borste eller spatel. Detta hjälper dig att fördela masken jämnt över hela ansiktet.
 • Applicera inte ansiktsmasken på ömtåliga huden runt ögon och läppar. Huden på dessa område är tunnare och känsligare. Du bör använda speciella ögonmasker för dessa områden. 
 • Nu kan du slappna av lite. Håll ansiktsmasken exakt så länge som instruktionerna kräver. De vanligaste ansiktsmaskerna bör hållas i ca 10-15 minuter. Det finns även ansiktsmasker som kräver cirka 20-30 minuters användning. Överexponera inte ansiktsmasken eftersom det kan göra att den torkar ut, vilket inte gynnar huden och dessutom gör det svårt att ta bort masken från ansiktet.
 • Ta bort masken från ditt ansikte. Om ansiktsmasken är krämmask, tvätta av den med mycket vatten, om den är en sheet-mask så är det bara att dra bort ansiktsmasken och låta resterna absorberas in i huden för att förbättra effekten.

Ansiktsmasker är ett utmärkt sätt att förbättra hudens kondition och förlänga dess ungdom. Det viktigaste är att välja rätt ansiktsmask och använda den regelbundet. Detta kommer att bidra till att uppnå uttalade och trevliga resultat.

Hur Applicera ansiktsmask bild 2

 

Rekommendationer för val av masker

Om du har normal hud kan du använda absolut vilken fuktkräm som helst. Masker för fet hud baserade på oljor och vaxer är kontraindicerade. Hyaluronsyra, algextrakt och glycerin är idealiska. Torr hud, tvärtom, rekommenderade vaxer, oljor och fettsyror. Men andra fuktgivande ingredienser kan också användas. Om du har blandhy, använd rekommendationerna för fet hud eller gör olika masker för olika områden.

 

Användningsrekommendationer

  Vi tipsar:

OBS! Ansiktsmasker bör appliceras endast på ren hud helst efter exfolieringen på så sätt upptar hudcellerna bättre de nyttiga ämnena.

Hudvårdsklinik Beautyka 

 

Närande och återfuktande ansiktsmasker

Närande och återfuktande ansiktsmasker: låt ansiktsmasken ligga kvar i ansiktet tills den är helt absorberad eller torr, om inte annat anges i instruktionerna.

Återfuktande ansiktsmasker

 

Lerabaserad rengörande ansiktsmasker

Lerabaserad rengörande ansiktsmasker: du kan hålla den på huden lite längre än den tid som föreskrivs i anteckningen, förutsatt att du spraya vatten i ansiktet - denna metod kommer att rädda huden från obehag och stramhet.

Lermask

 

Exfolierande ansiktsmasker

Exfolierande ansiktsmasker med syror (glykolsyra, salicylsyra, mjölksyra): observera strikt exponeringstiden om du inte vill få irritation och rodnad!

Exfolierande ansiktsmasker

 

Ta bort resten av masken på det sätt som anges i instruktionerna:

 1. ta bort med en bomullsrondel
 2. skölj med varmt, men inte varmt vatten
 3. gnugga den återstående gele/vetska med masserande rörelser för att förlänga effekten (vanligtvis gäller detta för tygmasker)
 4. krämmasker avlägsnas bäst med en fuktig handduk eller svamp. Det viktigaste är att inte överdriva med friktion, för att inte få irritation i stället för frisk och utvilad hud.

Kontraindikationer för användning av en ansiktsmask:

 • mekaniska skador på huden - d.v.s. om det finns sår eller repor i ansiktet
 • solbränna
 • inflammation på huden.

 

2022-11-07 / Andrew N

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Information

Salongen

Webbutiken

SvenskaEnglish